MENÜ

Altını Paris'te buldu!

Abone Ol Google News

Adem Asil... 2018'de Olimpiyat hayallerini gerçekleştirmek için Mısır'dan Türkiye'ye geldi, Ay-Yıldızlı forma için 1 yıl bekledi ve 2020'de ülkemiz adına yarışmaya başladı. 23 yaşındaki Milli sporcu, 2 yıllık süreçte inanılmaz bir gelişim gösterdi, madalyaları sıraladı. Nitekim tesadüf değildi, çünkü Milli Takım antrenörleri de her fırsatta Adem'in ne kadar çok çalıştığının altını çizdi. Öncelik olarak hedef belirlediği Tokyo 2020 (1) Olimpiyat Oyunları'na da katılarak hayaline ulaştı. Ancak madalya eksik kaldı. Genel tasnifte yani tüm aletler kategorisinde başarılı bir tablo çizen Adem Asil'in iyi olduğu aletlerin biri de atlama masasıydı.

Haberin Devamı

Tokyo 2020 (1) atlama masası finalinde hiçbir rakibinin ulaşamadığı 15.266 puanı ilk atlayışta yaptı, zirvenin favorisi haline geldi. Ancak 2. atlayıştaki dengesizlik puanda 13'leri görmesi, o dönemde 'Madalyayı minderde bıraktı' yorumlarına neden olmuştu. Aslında 2. atlayışında 14'leri görse belki de şu anda Olimpiyat madalyası boynunda olacaktı.

Cottbus ve Osijek'te bronz madalyada kalmıştı

Haberin Devamı

Her şeyi geride bırakan Adem Asil, 2022'ye bomba gibi girdi... Avrupa Şampiyonası'ndaki genel tasnifteki bronz madalyanın yanı sıraDünya Kupası ve Challenge Kupası serilerindeki madalyalarla iddialı olduğunu gösterdi. Ancak en dikkat çeken ise atlama masasında 1. atlayıştaki mükemmelliği, 2 atlayışta da yakalaması oldu. Paris 2024 Olimpiyat provasını Paris 2022 Dünya Challenge Kupası'nda yapan Adem Asil atlama masasındaki ilk altın madalyasına da sonunda kavuştu.

Bu sezon atlama masasında Cottbus ve Osijek'te bronz madalyada kalan Adem Asil, Paris'te altını buldu!. Elemeleri yine atlayış şanssızlığından 8. sırada bitiren 23 yaşındaki Milli sporcumuz finalde ise, atlayış puanlarında dengeyi kurdu ve zirveye adını yazdırdı. Adem Asil'in performansı, Tokyo 2020 (1)'de atlama masası finalinde minderde bırakılan madalya telafisi için umut verdi

YORUM YAZ