MENÜ

Zorunluluk!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor; Türkiye Ligi’nde şampiyon olmuş beşi de, değil mi? Ama hepsi UEFA’nın mali kriterlerine uymadığı için yaptırımlarla karşı karşıya kaldı bildiğiniz gibi. Keza, Eskişehirspor başta olmak üzere Anadolu kulüplerimizin büyük çoğunluğu boylarını aşmış bir borçla boğuşuyor. Karşıyaka, Altay, Ankaragücü gibi köklü takımlarımız aşamadıklar mali krizden ötürü PTT 1. Lig’e dahi tutunamadılar.

Bu iç karartıcı tablonun ana nedeni bilinçsiz ve sorumsuz yönetilme biçimidir şüphe yok ki. Hem de uzun yılları kapsayacak şekilde. Doğal olarak öyle kolay ve kısa sürede aşılacak bir sorun değil maalesef. Ama bir yerden başlamak, “har vurup, harman savurma” devrinin bittiğini de kabul etmek zorundayız.

Del Bosque’den Prandelli’ye, Rijkaard’dan Halilhodzic’e, Gerets’ten Daum’a, Tigana’dan Schuster ve Lucescu’ya kadar tazminat ödedi kulüplerimiz on yıllık geçmişte. Hem de öyle az buz değil, 20-25 milyon euroyu aşacak şekilde.

Ben yabancı yasağını savunanlardan değilim. Ama yabancı hayranlığının bu denlisine de karşıyım.

Kaldı ki teknik adamlarımız artık eskisi gibi değiller. Donanımlı, kendisini geliştirmiş hayli hocamız var.

Aykut Kocaman, Abdullah Avcı, Ersun Yanal, Hüseyin Eroğlu, Ertuğrul Sağlam, Mesut Bakkal, Nurullah Sağlam, Şenol Güneş, İbrahim Üzülmez ve daha niceleri... Hangisi Gerets, Tigana, Prandelli, Schuster’den daha az yararlı olur, söyler misiniz?

Futbolcu konusunda da artık çok şanslıyız. Bir kere Avrupa’daki Türklerin yarattığı bir havuz var ki, tam bir hazine. Bakın şimdi de Emre Mor adında 18’lik bir delikanlı geldi yanına Oğuzhan’ın, Cenk Tosun’un, Erkan Zengin’in, Mehmet Ekici’nin.

Ha illa yabancı alacaksanız kalitesi asla tartışılmayacak türden olmalı. Ozan Tufan, Alper Potuk kulübede otururken De Souza’ya 7 milyon euro verilir mi ya da Ertuğrul Taşkıran varken Fabiano alınır mı Tanrı aşkına! Devekuşu oynamanın vakti geçti ve yadsınamayacak bir zorunlulukla karşı karşıyayız artık.

YORUM YAZ