MENÜ

Teşekkürler kaptan

Abone Ol Google News

Ne çok çektik ne çok sezon boyunca. Depremle ürperdik bir çok bölgede, çiğerimiz dağlandı şehit haberi ve kadın cinayetleriyle. Şok üstüne şok yaşarken bukez covid 19 çöktü günümüze karabasan gibi. Deyim yerindeyse nefes alamaz hale geldik, uğruna duraksız canımızı verebileceklerimize sarılamadık, kokusunu özledik çocuklarımızın, yarin yanağı ihtiyarladı busemize hasret kalmaktan.

Haberin Devamı

Çalgısız, şiirsiz, türkü ve şarkısız düğüne döndü resmen maçlar. Futbolcu futbolunu oynayacak, taraftar takımını izleyecek istek ve mecalden yoksun kaldı. Dilerim bir kabustan uyanır gibi yeni sezona uyanacak ortamı buluruz hepimiz yeni sezon başladığında.

İşte böyle "Uğursuz" bir sezonun son maçında Ömer Faruk Beyaz, Allahyar ve Ferdi Kadıoğlu gibi üç gençle karşılaşmaya başladı Fenerbahçe.

Şüphesiz, farklı amaçlarla sahaya çıkmıştı sahaya dün akşam iki takım. Fenerbahçe prestij, Rizespor kümede kalmak maçı oynuyordu kısaca. Dolayısıyla daha konsantre oynayan taraf misafir takım oldu maçın ilk bölümlerinde. Gene de sahanın en gergini Halis Özkahya'ydı bu dakikalarda. Misal, 20'de Emre'ye, 26'da Ferdi'ye yapılan faule gözünü kapattı. Hele 39'da Skoda'nın bilinçli olarak kullandığı eline sarı kart çıkarmaması onun kariyerindeki bir hakeme hiç yakışmadı.

Haberin Devamı

İlk yarıda daha çok pozisyon üreten taraf Rizespor'du, ama konuk takımın beceri noksanlığı ve Harun'un üst düzey konsantrasyonu bir araya gelince futbolumuzun en kariyerli futbolcularından Emre'nin tecrübesiyle soyunma odasına galip giden taraf Fenerbahçe oldu.

Şu bir gerçek; zor atıp kolay gol yedi Fenerbahçe sezon boyunca. Vedat yok, Mevlüt sakat. Zorunlu olarak oynayan Allahyar en azından çok mücadele etti ve rakip defansı beklenenden çok yıprattı. Rodroguiez belki çoğunlukla genellikle yaptığı gibi saklambaç oynadı ve ama sahneye çıkıp golünü de attı.

Sezonun son maçını kazanması önemli Fenerbahçe'nin. Ancak daha önemlisi, bir elin parmaklarını bulan sayıda gencecik futbolcuyu sahaya sürülmesiydi dün akşam çubuklular adına.

Son söz, Emre Belözoğlu için olsun. Teşekkürler Kaptan. Bizleri üzdüğün, hatta düşkırıklığına uğtattığın hayli fotoğrafın var mazide. Ana gene de özel bir yer edindin Türk Futbolunun belleğinde.

Dilerim sonraki görevinde pırıl pırıl bir fotoğraf asarsın boyaynasına yeni nesillerin.

YORUM YAZ