MENÜ

Terim'in zor sınavı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Taktik bu denli önemlidir işte. Bir hafta önce Yeni Malatyaspor’dan 4 gol yemiş ve küme düşmek ateşinin içine düşmüş Gençlerbirliği Galatasaray’ı yendi gördüğünüz gibi taktik denen olgu sayesinde. Neden? Çünkü sanılanın aksine bir diziliş meselesi değil, aksine rakibi enikonu analiz etmek, hangi futbolcusundan hangi görevlendirmeyle en büyük verimi alabileceğini öngörmek, rakibin en zayıf yanlarından yararlanmayı saptamak ve bu zaaftan yararlanabilmek gibi bir dizi şeyi hesaba katmasıdır teknik direktörün, taktik.

İşte Fatih Terim’in az ama Ümit Özat’ın çokça yaptığı tam da buydu pazartesi akşamı Ankara’da.

Elbette her takım her takımı yenebilir veya yenilmeyecek takım yoktur. Ama gene de sanki Sayın Terim, Sayın Özat kadar dersine çalışmamıştı Ankara’daki maçta. Fatih Terim’e yakıştıramadığım da budur zaten. Adeta taktik denen olguyu önemsemeyerek sahaya sürmüştü öğrencilerini sanki Gençlerbirliği maçında.

Bir kere Belhanda kritik maçların tamamında sıradanlaştı sezon boyunca. Keza haftalardır düşüş içinde Rodrıguez. Bu gerçeğe rağmen sorunu küçümsedi Fatih Terim ve çözüm üretmedi. Doğrusu işi oluruna bırakması, Sinan Gümüş kozundan yeterince yararlanmaması onun kariyerindeki bir teknik direktöre yakışmadı.

Oysa bu kadar kaliteli kadroların başına ayrıca milyon dolar- euro verilerek teknik direktör getirilmesinin ana nedeni de budur zaten.

İşte bu gerçekler ışığında gelip dayandı Galatasaray-Başakşehir maçı. Gerçeği söylemek gerekirse 15 Nisan Pazar akşamı oynanacak olan bu maç büyük olasılıkla şampiyonluk mücadelesini şekillendirecektir diye düşünüyorum. Doğal olarak teknik direktör faktörü öne çıkacaktır Pazar akşamki maçta.

Kadro derinliği ve kalitesi açısından baktığımız zaman avantajlı taraf Başakşehir’dir, bu tartışılmaz her halde. İş bu nedenle 15 Nisan akşamı Galatasaray’ın Fatih Terim’in birikim ve vizyonuna çok, ama çok ihtiyacı olacak Türk Telekom Arena Stadı’nda.

YORUM YAZ