MENÜ

Suç sistemde!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yaşadığımız sıkıntıların, düşkırıklıklarının, kısacası futbolumuzun ana sorunu ne Lucescu, ne de Arda’dır. Asıl sorumlu ve suçlu sistemdir çünkü. Ve biz bu sistemi çöpe atmadan da sorunlarımızı büyüterek yakınmaya devam ederiz.

Diyalektiğe inananlardanım. Altyapı üst yapıyı kaçınılmaz olarak belirler dolayısıyla. Yani ekonomik (iktisadi) sisteminiz neyse, (spor, edebiyat, eğitim dahil) diğer tüm her şeyiniz “hık” diyerek onun burnundan düşer maalesef.

Fi tarihinden beri giderek bozulan kulüplerimizin ekonomisini unutursak, futbolumuzun neden bu hallerde olduğunu asla kavrayamayız ne yazık ki. Mutlaka farkındasınız, büyük vaatlerle iş başına gelen her başkan kulübünün borcunu altından kalkılmaz hale getirirken, altyapıya üvey evlat muamelesi yapmıştır, bir futbolcuya verdiği transfer parasının beşte birine ihya olacak, geleceği kurtaracak altyapıya şaşı bakmıştır maalesef.

İstanbul’un bir ilçesinin nüfusuna sahip İzlanda kaç yıldır futbolcu ihraç ediyor. Avrupa’da yaşayan üç, dört milyon insanımızın çocukları arasında İlyas Tüfekçi, Erhan Önal, Murat Yakın, Hamit Altıntop, İlkay Gündoğan, Mesut Özil, Emre Can, Oğuzhan Özyakup, Cenk Tosun ve daha adını saymadığım onca yıldız futbolcu yetişiyor. Ama bilime sırtını dönmekte ısrar eden 80 milyonluk Türkiye ya devşirme, yada Avrupa’da yetişen çocuklarla günü kurtarmaya çalışıyor.

Yapılacak iş çok basit oysa. Başarıyı yakalamış ülkelerin altyapı konusundaki doğrularını benimseyecek, tercih ve politikalarını bu doğrultuda şekillendirecek.

Ve en önemlisi çocuklarımıza yol gösterecek, onlardaki yeteneği ortaya çıkaracak ortam ve şanslar yaratacağımıza, oyun oynayabilecekleri alanlar da bırakmazsak onlara, daha çok yakınmaya, dövünmeye devam ederiz maalesef.

YORUM YAZ