MENÜ

Son maça taşıdı iddiasını!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Mucize kabilinden de olsa şampiyonluk şansını son haftaya taşıdı Fenerbahçe bu farklı galibiyetle. Eh, çıkmayan candan umut çıkmaz derler.

Futbolseverler açısından da aslında heyecanın tavan yaptığı bir sezonu yaşıyoruz gördüğünüz gibi. Düşünsenize (/Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve daha nice önemli camiaların temsilcisi) bunca kulübümüzün maddi ve manevi sorunların girdabında çırpındığı, Gençlerbirliği gibi bir takımın küme düştüğü sezonda Galatasaray, Fenerbahçe ve Başakşehir son haftaya girerken şampiyonluk için sahaya çıkacak.

İşte bu ahval içinde dün akşam sahaya çıktı Fenerbahçe. Ve neredeyse golle de başladı maça. Zaten kaşla göz arasında da 0-4’e getirdi skoru sarı lacivertliler. Ama özellikle ofansif girişim konusunda hiçte pes etmedi Ünal Karaman’ın öğrencileri ilk yarıda. Yani ellerinden ne geliyorsa yapmaya çalıştılar iyi niyetle.

Söylemeye gerek var mı, bilmiyorum, ancak böylesi maçlarda “Hedef” ve “Kalite” belirleyici faktör haline geliyor. En küçük bir hedefi kalmamış, maddi sorunları yumak halinde boğazına oturmuş Karabükspor bir tarafta, az da olsa şampiyonluk şansı süren Fenerbahçe diğer tarafta.

Kaldı ki, Fenerbahçe’nin şampiyonluk dışında Şampiyonlar Ligi’ne katılmak gibi çok önemli bir hedefi daha var hala. Yani hedefi olan, kalitesiyle rakibini ikiye, üçe katlayan konumda olan taraf ağır bastı ve averaj yaptı doğal olarak dün akşam gördüğünüz gibi. Bu da hedef ve hedefsizliğin önemini yenide anımsattı bize, özellikle de gençlerimize.
Maçın ikinci yarısında sadece 3 gol attı Aykut Kocaman’ın öğrencileri. Fakat evsahibi takımın kalecisi Ribka ve Fenerbahçe forvetlerinin kaçırdıklarını üst üste koysak bir çuval dolar taşardı her halde.

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası Finali’nde yaşattığı düşkırıklığını unutturdu bu galibiyetle kısmen de olsa. Karabükspor’un dramı ise hüznümü yaşlandırdı, keşke böyle olmasaydı.

Tabi, Kage’nin oyunda kaldığı sürece sunduğu yetenek resitalinin altını da çizmeliyim. Teşekkürler Demokratik Kongolu, teşekkürler.

YORUM YAZ