MENÜ

Skor iyi ama...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Oyunun iki yönünü de oynayabilen futbolcu makbul olanıdır. Ama İsmail Köybaşı ne defansif ne de ofansif yönden vasatı aşamadı bu sezon. Dün akşam da sıradanlığı aşamadı maalesef. Savunmanın solundaki İsmail böyle de savunmanın sağındaki Şener çok mu iyiydi? Ne yazık ki, onun da İsmail’den pek farkı olmadı dün akşam. Eğer Fenerbahçe daha 10. dakikada 2-0 geriye düştüyse, skor dezavantajının böylesinde iki “Bek”in de günahı ve sevabı ikizdi.

Kabul, kadrosu ideal değil. Advocaat gecikmeli teslim aldı takımı kabul. İtiraz edecek halim yok, taraftarı bu sezon aşkla, yoğunlukla tribünlere koşmadı sarı lacivertlilerin.

İyi de bu gerekçelerin tamamı bile Fenerbahçe’nin koca sezon boyunca oynadığı futbolun böylesini içimizi karartmasını haklı çıkarmaz, çıkaramaz.

Başakşehir’in birinci ve ikinci kalecisi cezalı. Yani üçüncü ve gencecik bir kaleci var rakip kalede. Ama Fenerbahçe dezavantajın böylesinden faydalanmayı bile hesaba katmamış ne yazık ki.

Tabii, ister istemez insanın aklına Gökhan Gönül ve Caner Erkin düşüyor bu manzara karşısında. Her halde onların varlığında futbolun kalitesi artar ve bu da skor avantajına tekabül ederdi çoğu karşılaşmada büyük olasılıkla, öyle değil mi?

Demek ki, Fenerbahçe’nin bu olumsuz görüntüsünün ana ve tek nedeni Advocaat değilmiş. Aksine birinci derecedeki sorumluluk yönetimin ve başka Aziz Yıldırım’a aittir bence.

Yanlış anlamayın. Bu tür iki ayaklı maçlarda deplasmanda Başakşehir gibi bir takıma yenilmemek, gollü beraberlikle maçı bitirmek önemlidir. Ama, Fenerbahçe’nin en iyileri Volkan Demirel ve Skrtel’di, bunu da unutmayalım.

YORUM YAZ