MENÜ

Sekiz puanlık maç!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Cuma akşamı Beşiktaş 2, cumartesi günü de Galatasaray 3 puan kaybedince Fenerbahçe’nin tekmil hücreleri dirildi. Yani dün akşamki maç Fenerbahçe adına yeniden doğuş veya küllerinden doğmakla eşdeğer hale geldi.

Yabana atılır bir düş de değildi gerçeği söylemek gerekirse fotoğrafın böylesi. Zira alınacak olası bir 3 puanla liderle aradaki fark 6 puana inecekti ki, 3 puanlı sistemde asla korkulacak bir fark değil. Dahası ve en önemlisi haftalardır eksikliğiyle yanıp kavrulduğu özgüvenine yeniden kavuşacaktı sarı lacivertliler bu aşamada alınacak 3 puanla.

Özgüven denilen olguyu küçümsemeyin lütfen. Her kes ve kurum için başarı veya başarısızlığın görünmez ama en önemli faktörü hatta bu uğurda olmazsa olmazlarındandır özgüven.
İlk 45’te her yönüyle üstün taraf Fenerbahçe’ydi dün akşam. Öyle ki, Sivasspor bu yarıdaki tek tehlikeli girişimini devrenin bitiminden hemen önce gerçekleştirebildi ancak. Doğruyu söylemek
gerekirse Dirar’ın ilk yarıdaki golü biraz da futbolun adaletine nanik yapmaktı.

İkincin yarının başında skora eşitlik getirse de Samet Aybaba’ın öğrencileri, oyuna ortak olacak kadar bir performans sergileyemediler gerçeği söylemek gerekirse.
Oyuna girer girmez yağının tozuyla şapkadan tavşan çıkaran Soldado’nun takımını öne geçirmekle yetinmeyip hattrick yapmasıysa maçın manşetiydi her halde. İspanyol golcü dün akşamki performansıyla sadece kendisinin değil takımının da psikolojisini düzeltti kanımca.

Sayın Aykut Kocaman’ın Oğuz Kaan’ı oyuna alma dakikasıysa alkışı hak eden bir duyarlıktır, bunun da altını çizmek isterim.

YORUM YAZ