MENÜ

Sayın Jesus'u alkışlıyorum!

Abone Ol Google News

Her açıdan üstünlük sağladı Fenerbahçe dün akşam Larnaka'ya. Neredeyse pozisyon vermedi. Çok hareketli bir oyunla golü de buldu. Alioski'nin müthiş asistini çok sakin şekilde ağlarla buluşturdu Pedro.

Haberin Devamı

Aslında gerçeği söylemek gerikirse Arao ve Mert Hakan Yandaş'ın yokluğunda Crespo'yu kenarda oturtmak ve İsmail Yüksek'i deyim yerindeyse partnersiz bırakmak cesaret işi. Ama yetmemiş gibi bu kadroyla Arda Güler ve Pedro'yu birlikte sahaya sürmek ise çok büyük bir cüret.

Dolayısıyla, Sayın Jorge Jesus'a saygı duymamak, inanmamak, taktir etmemek mümkün değil. Arda Güler misal. Hem de böyle bir maçta görev vermek ehil teknik direktörlerin tercihi olabilir ancak. Nitekim sevgili Arda da hocasını haklı çıkaran bir performans segiledi. Attığı paslar, oyunun savunma yönünde sunduğu katkı alkışı haketti bence. Hem de asli yerinde değil de sağ kanatta oynadığı halde. Elbette gördüğü sarı kartı görmesi kendisine yakışmadı. Ama buda doğal. Zira elinde olmadan kendisini kanıtlamak hırsı taşıyor.

İlk yarının tamamında üstün oynayıp skor üstünlüğünü de almışken kaleci hatasıyla penaltıdan gol yemek Sayın Jesus'un takımına yakışmıyor. Feberbahçe'nin Altay Bayındır'a psikolojik destek vermesi lazım profesyonel düzeyde. Çünkü Altay Bayındır yetenek olarak bh ülkenin bir numaralı kalecisi, bu tartışılamaz. Sadece küçüçük bir desteğe ihtiyacı var şu anda.

Haberin Devamı

Sayın Jesus'un oyuncu değişikliklerini de saygıdeğer bukuyorum. Sonradan sahaya sürdüğü her futbolcu büyük güç kattı takıma, Fenerbahçe'nin oyununu yukarı taşıdı. Osayi Samuel, penaltıyı kaçırmasına rağmen Valencia, Bathshuayi, İrfan Can ve elbette Crespo.

Portekizli teknik direktör istisnalar dışında ne yapsa doğru yapıyor. Üç, dört, beş, bazen altı oyuncuyla rotasyona gidiyor ama gene de istediği futbolu oynatıyor, gereken skoru elde ediyor. Bu adamı alkışlıyorum dolayısıyla.

YORUM YAZ