MENÜ

Rakibi hafife almış Pereira

Abone Ol Google News

Vitor Pereira hep sempatik ve samimi gelmiştir bana. Üçlü savunmaya inanmasına da saygı duyuyorum. Ancak, her kadro her sistemi oynayamaz bu da bir realite. Hele bu sistemin en önemli oyuncusu Tisserand da yokken.

Haberin Devamı

Dolayısıyla ideal kanat beklerinden yoksun Fenerbahçe'nin pas oyununu ve "Top bizde kalsın"ı iyi uygulayan Başakşehir'le oynarken rotasyonu bu kadar abartmasını garipsedim doğal olarak. Kanatlarda nispeten üretken Nazım sakatken üstelik.

Hayır, şunu garipsiyorum, 60 metre koşabilecek bir insandan 100 metre koşmasını ya da ancak 60 kilo kaldırabilecek birinden 100 kilo kaldırmasını istemek akıl ve bilimle bağdaşır mı?

Böyle kritik bir maç ve zorlu deplasmanda Valencia ve Mesut Özil'i kesiyorsanız üçüncü bölgenizde problem çözmek işini gencecik Muhammed ve sakatlıktan yeni çıkmış Pelkas'a havale edemezsiniz, etmemelisiniz. Bu aynı zamanda Başakşehir'i küçümsediğinizi yani rakibe saygı duymadığınızı da gösterir. Dolayısıyla hem takımınıza ve Muhammed'e yazık hem de rakibinizi fazlasıyla motive edersiniz.

Haberin Devamı

Anlamadığım diğer konulardan biri Novak oynayacak durumdayken savunmanın solunun Ferdi'ye emanet edilmesi bir diğeri de Mert Hakan kenarda otururken Meyer'in bu atıl haliyle bu kadar uzun süre sahada tutulmasıdır.

Aykut Kocaman'ın takımının ilk dört haftada sıfır puan çekmesi oynadığı futbolla ilgili değildi, bu da Pereira'nın atladığı en önemli ayrıntıydı. Aksi olsa Başakşehir maçına hem de deplasmanda kadroda büyük rotasyona asla gitmezdi ve yıllardır futbol oynamamaktan pas tutmuş Meyer'e bu kadar inanmaz ve bu kadar uzun süre sahada tutmazdı Alman futbolcuyu.

Sonuçta Pereira'ya böylesi bir şok gerekliydi. Dilerim bu gerekli dersi almıştır bu musibetten Portekizli teknik direktör.

YORUM YAZ