MENÜ

Peki, sorumlu kim?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin başına bela oldu Van Persie resmen. Yanılmıyorsam kulüp tarihin maliyeti en yüksek oyuncularının başında yer alıyor. Buna karşılık en az yarar sağlayan futbolcusu da tabi.

Peki, bu kadar yüksek maliyeti olan müzmin sakat bir futbolcunun transfer edilmesinin sorumlusu kim? Yada bir sorumlusu olmayacak mı böylesi bir fiyaskonun?

Şu bir gerçek, bir kulübün her türlü başarısında alkışın büyüğünü başkan alır. O halde başarısızlığın en büyük sorumlusu da başkan olmalı, öyle değil mi?

Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe ve Türk futbolunun ufkunu açtığını, başarı çıtasını yükselttiğini ilk yazanlardan biri de benim. Ama bu gerçek, Aziz Bey’in Van Persie ve daha başka konulardaki tercihleriyle Fenerbahçe’ye hak etmediği bazı faturalar çıkardığı gerçeğini de görmemize engel değil ne yazık ki.

Kadro mühendisliği, futbolcu- teknik direktör konusundaki fahiş hataları Vitor Pereira- Van Persie’yle sınırlı değil maalesef Aziz Bey’in. Misal, Jozef de Souza, Mehmet Topal ve (hatta orta sahanın her tarafında oynama kabiliyetine sahip) Alper Potuk gibi futbolculara sahipken Fenerbahçe’nin 7 milyon euroya (iyi futbolcu olduğuna inansam da) Ozan Tufan’ı transfer etmesi doğru politika ve kadro mühendisliğiyle açıklanabilir mi? Yada daha nisanda takımının şampiyonluğunu ilan edecek bir başarı göstermiş ErsunYanal’ı gönderip takımı İsmail Kartal’a emanet etmek nasıl bir öngörüdür, sorarım size.

İddia ediyorum, Van Persie ve Ozan Tufan transferleri olmasa Fenerbahçe’nin UEFA’nın finansal fair play kriterleri yüzünden eli kolu bağlı hale gelmezdi kesinlikle. Gelinen yere bakın, ihtiyacı var ama transfer yapamıyor kulüp bu fahiş hatalardan ötürü. Olacak iş mi şimdi bu?

2012’de başkanlık koltuğuna oturan Fikret Orman 2 şampiyonluk yaşattı, Avrupa’nın sayılı statlarından birini kazandırdı camiasına. Transfer politikasıyla kulübün kasasını doldurduğunu söylememe zaten gerek yok 5 yıllık sürede.

Dolayısıyla başkanlığının 20. yılını yaşayan Sayın Aziz Yıldırım’a sormak lazım; Aziz Bey, Fenerbahçe’nin transfer yapamaz hale gelmesinin sorumlusu kim acaba, söyler misiniz?

YORUM YAZ