MENÜ

Ozan'ın yerinde olsam!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kim ki, Ozan Tufan öyle eften püften nedenlerle gözden çıkarılacak futbolcu değil derse çekincesiz şekilde doğru derim. Ama yıldız bir futbolcuyken şampiyonluk yaşatmış teknik direktöre dönüşmüş Aykut Kocaman da saygı duyulmayacak, karar ve tercihleri önemsenmeyecek bir hoca değil, öyle değil mi?

Valbuena hocanın görüş ve önerileri doğrultusunda Fenerbahçe formasını giydi. Ve yanılmıyorsam Osmanlıspor maçına kadar da ilk onbirde sahaya sürüldü. Keza tribünlerin protesto ettiği günlerde Ozan Tufan’a sahip çıktı ve ilk onbirde oynattı kararlı şekilde Sayın Kocaman geç futbolcuyu.

Ve bildiğiniz gibi Osmanlıspor maçından sonra Valbuena ile OzanTufan’ı kulübeye çekerken, sezona kötü başlayan ve devre arasında gönderileceği dillendirilen Mehmet Topal’ı da ilk onbirin değişmezleri arasına yerleştirdi Hoca. Bu süreç ilerlerken Valbuena ikna oldu ve sonradan oyuna dahil olduğunda sezon başındaki tavrından ödün verip daha çok takım için oynamaya başladı. Yani hocasının kendisinden istediklerini önemsemeye başladı Fransız yıldız. Oysa Sayın Kocaman’ın kendisine defalarca yapmaması ve yapması gerekenleri anlattığı Ozan bildiğini okumaya devam etti maalesef.

Şimdi bu fotoğrafın tamamını görebilen her vicdan sahibi insan Aykut Kocaman’ın futbolcularına önyargısız yaklaştığını teslim etme zorundadır. Zaten bu seviyedeki bir teknik direktörün önyargıyla hareket edeceğini iddia etmek de sağlıklı gelmiyor bana. Dolayısıyla, Aykut Kocaman’ın oyuncu tercihlerindeki kriterin futbolcunun antrenmanlardaki tavrı, isteği ve ciddiyeti olduğuna inanıyorum. Ve bir diğer kriteri de oyuncusundan istediği şeyin sahada uygulanma düzeyi, ciddiyeti ve oyun disiplinine sadakatidir.

O halde Ozan Tufan’ın yapması gereken şey, suçu başkasında aramak, hocasını töhmet altında bırakmak olamaz. Aksine enikonu özeleştiri yapmalı. Ve yapması gereken br şey daha var Ozan Tufan’ın. Ne yapıp edip Tarık Daşgün veYusuf Şimşek’le ietişim kurmalı onlarla uzun uzun konuşmalıdır. Zira bu iki eski futbolcu da yetenek bazında Ozan’ı rahatlıkla dörde katlarlardı. Ama maalesef ikisi de yeteneklerinin karşılığı olan yere bir türlü gelemediler hatalarında dolayı.

Bu doğru yola saparsa Ozan hem Fenerbahçe, hem ulusal takım, hem de kendisi kazanır ve tarihe altın harflerle adını yazdırır. Aksi halde kendisine de futbolumuza da yazık etmiş olur.

YORUM YAZ