MENÜ

Nefes nefese

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Deyim yerindeyse nefes nefese giden ve öyle de biten bir şampiyonluk yarışı izledik bu sezon. Düşünsenize, son haftaya girilmiş ve ama hala 3 takımın şampiyon olmak şansı var.
Öncelikle (19 Mayıs’ta) yani tarihi bir günde şampiyonluğa ulaşmış Galatasaray’ı kutluyorum ve bu başarının önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’nde ülkemize yeni zaferler yaşatan bir bayrama dönüşmesini diliyorum.

Fenerbahçe’ye gelince. Çok kişinin aksine Aykut Kocaman ve öğrencilerinin Şampiyonlar Ligi’ne katılmayı garantilemesini önemli bir başarı olarak görüyorum. Sıradan Anadolu takımlarının bile devre arasında takviye yaptığı sezonda tek takviye yapamadı bildiğiniz gibi Fenerbahçe. Hem de en önemli oyuncularından Mehmet Ekici, Fernandao ve Janssen sakatken, hem de ilk yarının tamamında ahlaki yönden gördüğüm en zayıf karakterli Persie zerre katkı sunmazken. Dolayısıyla sarı lacivertlilerin dün akşamki maça şampiyonluk şansını sürdürerek çıkması bile alkışı hak ediyor bence.

Maça etkili başlayan taraf küme düşme tehlikesinden uzaklaşmış Konyaspor oldu dün akşam. Hem de Fenerbahçe, çift forvet ve Valbuena’yla maça başlamışken üstelik. Gerçeği söylemek gerekirse daha ilk yarı saatte skoru 3-0 yapacak denli de pozisyon buldular. Ama Volkan Demirel kalesinde devleşti resmen. Eh, karşınızdaki de sonuçta Fenerbahçe. Atamazsanız, atar. Nitekim devreyi 2-0’la bitiren Aykut Kocaman’ın öğrencileri oldu.

Elbette Volkan Demirel’in hakkını teslim edeceğiz. Yani başrolde Volkan vardı. Ama Soldado’nun orta sahaya yaptığı katkı ve Fernandao’nun ışıltılı performansını da yabana atmamak lazım.
Fernandao’nun kazandığı penaltıda atış için topu Soldado’ya bırakması ayrıca alkışlıktı. Takımdaşlık ve erdem budur işte. Bir golcü, tırnaklarıyla kazandığı penaltı atışını arkadaşına bırakıyorsa karakter ve özveri adına alkışı hak ediyor en hafifinden.

Belki bilmiyor ve görmüyoruz, kim bilir. Ama Soldado efektif bir orta saha gibi oynuyor, hatta Giuliano’yu bile aratmazken ve Fernandao da bu denli yararlıyken Sayın Kocaman neden Brezilyalıyı oyundan aldı, anlam veremedim. Çünkü o kenara alınınca 2 gol attı ve bir o kadar da kaçırdı nitekim Konyaspor.

YORUM YAZ