MENÜ

Maalesef!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

2010 Dünya Kupası Şampiyonu İspanya ve son şampiyon Almanya erken veda ettiler. 2016 Avrupa şampiyonu Portekiz de öyle. Futbolu kısır, sürprizi bol bir şampiyona açıkçası Rusya 2018. Ne diyeceğini, kime kızacağını bilemiyor insan böyle durumlarda.

Köroğlu: ”Tüfek icat oldu mertlik bozuldu” demiş ya yüz yıllar önce. İşte o misal endüstriyel futbol piyasaya çıkınca da güzel futbol ve temaşa alıp gitti başını çaresiz olarak.

Maalesef gerçek bu ve maalesef irademiz dışında gelişiyor çok şey. Ancak böyle bile olsa, gerçekten kaçamayız.

Kendimizi kandırmayalım, Hatice önemini kaybetti, varsa yoksa netice artık çağımızın gerçeği. Yani, önemli olan kazanmak, hem de ne pahasına olursa olsun.

Keşke şampiyonluk kupası en çok gol atan, en çok topu oyunda tutan, en güzel futbolu oynayan, futbolcuları en çok koşan ve birlikte hareket eden takımlara verilse her turnuvada. Ama biliyorum ki, teselli ve düş olarak kalacaktır bu dileklerim, ihtiras ve hırsın esiri olmuş dünyamızda.

Bu acı gerçekle yüzleşince de Sayın Kocaman’ın “Doğru Futbol” terimi gelip çalıyor kapınızı işte. Sayın Aykut Kocaman bir entelektüeldir ve futbola tahminlerin ötesinde kafa yoran, farkındalığı yüksek teknik direktörlerimizin başında gelir. Açıkçası “Doğru Futbol” kavramı limanına gönül rızasıyla geldiğine inanmıyorum çok iyi tanıdığım Sayın Kocaman’ın. Ama gerçeklere uzun süre sırtınızı dönemezsiniz, vizyon ve sorumluluk sahibiyseniz.

Düşünün, Neymar gibi bir süper yetenek en küçük darbede kurşun yemiş gibi dakikalarca kıvranıp duruyor yerde. Oysa onun 10 katı tekmeler yerken sinek vızıltısına sayardı olup biteni Pele, Crufyy ve Maradona gibi kirlenmemiş dönemin yıldızları.

Endüstriyel futbolun dayatmalarından ötürü yetenek tarlası Brezilya bile artık o büyüleyici oyun tarzından ödün veriyor, Avrupai disiplinle oynamayı önceliyor teknik direktörleri Titi yönetiminde Rusya 2018’de.

Çünkü “Kazanan her zaman haklıdır” çağındayız ve maalesef gerçeği kabul etmek zorundayız. İçimize sinmese de.

YORUM YAZ