MENÜ

Maalesef!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin ofanstaki en önemli silahı Lens, bunu bilmeyen yok. Bu gerçeği çok iyi tespit etmiş Levent Şahin. Dolayısıyla, Hollandalıya önlem aldı konuk ekip, bu da sarı lacivertlileri gol yollarında pusulasız bıraktı.

Doğrusu, bütün bunlar da Fenerbahçe’nin golü bulmak arzusunu telaşa dönüştürdü ve gol girişimlerinin çoğu da sonlanamadı genelde. Yeri gelmişken altını çizelim, tablonun böylesinde Fernandao’nun vuruş başarısızlığındaki yüzdesi kadar Itandje’ın kuttarışları da önemli bir rol oynadı.

Oyunun savunma yönündeki tanıklıklarımız ise bize şu gerçeği dayattı; Fenerbahçe, Kjaer’in yokluğunda savunmada sefilleşiyor resmen. Dolayısıyla, Mehmet Topal kaçınılmaz şekilde başrole çıktı Danimarkalının yokluğunda dün akşam sakatlanana kadar. Zaten biraz da onun itirazıyla ancak ayakta kalabildiler.

Ama, anlamadığım konu şu; oyunun savunma yönündeki en önemli aktörü Mehmet Topal sakatlanmışken ve oyunun merkezinin rolünü oynamakta aksadığı bu denli aşikarken, Alper Potuk neden oyuna alınmıyor.

Fenerbahçe’nin dün akşamki en büyük dezavantajlarından biri de Aatıf’ın oynamasıydı. Adanaspor’un ilk gölü onun gereksiz yere kaptırdığı toptan geldi. Oyunda kaldığı sürece de en küçük katkısı olmadı zaten Faslı oyuncunun.

Serkan Çınar’da ayrı bir parantez tabii. Onuncu dakikada Josef’e yapılan penaltıya gözlerini kapaması bir yana, zamana oynayan kötü niyetli futbolcular için tam biçilmiş bir kaftan oldu. Oysa onun asli görevi oyunun akışını hızlandırmak, pozitif olana ortam yaratmaktır. Ama, maalesef, dün dolaylı bir şekilde “kötü niyet’e çanak tuttu tercihleriyle. E, futbolcular cin gibi. Her fırsatı değerlendirdi Adanasporlu oyuncular ve ikide bir yatıp kalkmadılar yerden. Maça 6 dakika ilave edildi misal. Ama, her halde en az 3 dakikasını yerde yatarak geçirdiler.

Amma asıl ‘Maalsef’ Sayın Advocaat’a. Fiziki ve zihinsel açığı aşikar olan Aatıf’ı kurtarıcı görmek asla yakışmadı kendine. Demek ki, Adanapor’u çantada keklik gördü, yani rakibi küçümsedi galiba.

Adanaspor’un tavrını anlıyorum, Sırat’tan geçiyorlar. Dolayısıyla onları anlıyorum ve dilerim küme düşmezler. Ama, bu gerçek dahi oyundan çaldıkları zamanı önemsizleştiremez tabii.

YORUM YAZ