MENÜ

İşi zor!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin çözmesi gereken hayli sorunu var, ne yazık ki. Bu sorunların en başında da Sayın Aziz Yıldırım’ın artık günün gerçeklerine cevap veremeyen yöneticilik anlayışından bir an önce kurtulmak geliyor. Kadro mühendisliği felaket. Kendisi itiraf etti; Van Persie müzmin sakat. Fernandao zaten sakat. Peki, iddialı şekilde şampiyonluk vaadinde bulunan bir başkanın gerekli takviyeleri zamanında yapması gerekmez mi?

Başka sorunları da var maalesef Fenerbahçe’nin. Misal, Volkan Demirel’in zihinsel sorunu var ve dolayısıyla konsantre olamıyor yeterince. Zaafın böylesi de defans oyuncularından başlayarak takımın tamamını olumsuz yönde etkiliyor. Koca Fenerbahçe eğer 4 maçta kalesinde 8 gol görüyorsa, sorunu sadece kadro yetersizliğine bağlamak da biraz insafsızlık olur bence.
Defansın solunda İsmail’i tercih ediyor kaç maçtır Sayın Aykut Kocaman. Saygı duyuyorum şüphesiz. Ama oyunun iki yönüne de aksıyor İsmail maalesef. Clıchy’in Adebayor’a attırdığı golün öncesini anımsatırım size. Fransız sol bek adeta meydanı boş buldu İsmail’in performansından dolayı.

Tabii, şu da bir başka gerçek;bu görüntünün tüm faturasını tek, tek oyunculara kesmek bir acımasızlık olur kanımca.Çünkü, kendisini paralamayan oyuncusu yok neredeyse Fenerbahçe’nin. Hem de oyunun tamamında. Yediği ilk golü gözünüzün önüne getirin. O kadar oyuncuyla kalenizi savunurken öyle bir golü yemek olsa, olsa uyum ve organize olma sorunuyla açıklanabilir ancak.
Ve en hazini kalitesinin kıyısına ulaşamıyor sarı lacivertli futbolcuların tamamına yakını. Demek ki, benimsenen oyun anlayışı ve takımın psikolojisi üzerinde ciddi şekilde düşünmek gerekiyor kanımca.

O halde onu bunu suçlamadan sorunu makro düzeyde ele alıp incelemek, doğru tanıyı koymak ve ona uygun tedavi yöntemlerini benimsemek lazım. Aksi durumda işin zorluk derecesi devasa boyutlara ulaşacak ne yazık ki.

YORUM YAZ