MENÜ

İşi ilk yarıda bitirdi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yetenek çok önemlidir futbolda. Ama futbol aklı ve pozisyon bilgisine de sahipse eğer futbolcu adı Soldado oluyor işte. Zaten pozisyon anlamında ilk yarıda dengede giden maçı Fenerbahçe’nin lehine çeviren ana faktör de buydu.

Şüphesiz, İspanyol yıldızın adının hemen yanına “Aatıf” adını da yazmazsak ayıp etmiş oluruz en hafifinden. Eski takımına karşı oyunun iki yönünü de çok yararlı şekilde oynadı Faslı futbolcu. Sadece ilk golü atmakla kalmadı, problem oluşan her yerde gerekli zamanda, doğru olanı yaptı.

Gerçeği söylemek gerekirse gerekçesi ne olursa olsun ilk yarıdaki istek ve oyun anlayışının tersi bir görüntüyle ikinci yarıyı oynamasını yakıştıramadım Fenerbahçe’ye. Tamam, Sivasspor tekin takım değil. Galatasaray, Beşiktaş, Başakşehir dahil nice takımı puansız gönderdi 4 Eylül Stadı’ndan, kabul. Ama gene de koca ikinci yarıyı böyle oynamak şık olmadı.
Şüphesiz bu görüntünün birden fazla nedeni vardı. Misal, evinde 2-0 geride oynamayı kabullenmedi Samet Aybaba ve öğrencileri. Hele Robinho da oyuna dahil olunca itiraz ete kemiğe büründü hepten evsahibi adına. Fakat bir diğer önemli neden de Fenerbahçe’nin skorun üzerine yatmak isteğiydi bence.
Doğrusu bu ya dua etmeli bence sarı lacivertliler Volkan Demirel, Roman Neustadter, Soldado ve Aatıf dörtlüsüne. Yoksa koca ilk yarıdaki o güzel futbol ve skor bile yetmeyebilirdi galibiyeti korumaya ikinci yarıda.

Hayır, şunu anlamakta zorlanıyor insan. Tamam, zor deplasman Sivas. Ama düşüşteler son haftalarda, bu da bir gerçek. Giuliano çok etkisiz kaldı, hem de uzun süre. Mehmet Ekici var, Alper Potuk var, Valbuena var. Yani eli kolu o kadar da bağlı değil Sayın Kocaman’ın. Dolayısıyla ikinci yarıdaki o sıkıntılı dakikalar ve negatif görüntü kabul edilir değil bence. Eğer dillere destan görüntüsünün yerinde yeller esiyorsa Ülker Stadı tribünlerinin bu sezon, bu tür bir görüntülerin de sorgulanması lazım enikonu.

YORUM YAZ