MENÜ

İmkansız değil!

Abone Ol Google News

Avrupa söz konusu olunca genellikle şansı yanında bulamıyor Fenerbahçe ne yazık ki. Yine öyle oldu. Bu kulvarın gediklilerinden, Portekiz futbolunun simgesi Benfica’yla eşleşti gördüğünüz gibi Sarı Lacivertliler.

Haberin Devamı

Aslına bakarsanız bu sezonki dezavantajı daha da büyük “Çubuklu”ların. Biliyorsunuz zaten nedenini. Takviye yapma özgürlüğünden yoksun geçmiş yönetimlerin sorumsuzluğu ve bilinçsizliği yüzünden Fenerbahçe. Yani hem eksik var hem de sakatları.

Bütün bu olumsuzluklara rağmen Sayın Cocu ve öğrencilerinin kolay kolay teslim olmayacaklarına ve heybelerinde sevinçle döneceklerine inanıyorum Lizbon’dan.

Yıllardan beri bir takımın başarında teknik direktörlerin katkısının yüzde kırktan az olmadığını söylüyor, iddia ediyorum. Aynı noktadayım halen. Phillip Cocu’nun iyi bir teknik direktör olduğuna inanıyorum ben. Dolayısıyla, elindeki kadronun neyi yapıp yapamayacağını, kime karşı nasıl oynanması gerektiğini çok iyi analiz edeceğine inanıyorum.

Kaldı ki, “total futbol” kavramını dünya futboluna armağan etmiş Rinus Michels ve o kavramı etle kemiğe büründüren futbol bilgesi Johan Cruyff’un futbol felsefesini içselleştirmiş, o kültürle yolunu tayin etmiş bir futbol adamıdır sonuçta Sayın Cocu.

Haberin Devamı

Aslında santraforsuz geçirilen hazırlık dönemi maçlarında oynattığı futbol ve alınan sonuçlarla bize yeterince ipucu verdi zaten kendisi. Eski-yeni veya yaşlı-genç tüm oyuncularını ikna etmiş, onlardan ne istediğini çok iyi anlatmış Hollandalı teknik direktör. Eğer Barış Alıcı ve Andre Ayew’in adaptasyonu da gerçekleşirse santraforsuz oynamanın sorun olmayacağına inanıyorum ben.

Tamam, eksik ve sakatlar var. Üstelik deplasmanda oynanacak maç. Dolayısıyla işi kolay değil, kabul. Ama yine de imkansız değil Sayın Cocu ve öğrencilerinin sevincin kanatlarında yarın akşam Lizbon’dan Türkiye’ye dönmesi.

YORUM YAZ