MENÜ

Hoş geldin Pedro!

Abone Ol Google News

Jorge Jesus gene rotasyon yaptı. Hoş, bu rotasyona rağmen daha istekli ve çoşkulu maça başlayan taraf oldu dün akşam Fenerbahçe, Kayserispor karşılaşmasına. İlk yarım saat resmen maçı rakip yarı sahada oynadı. Ama üçüncü bölgede gerekli final vuruşlarını yapamadı sarı lacivertliler.

Haberin Devamı

Bunun ana nedeni Fenerbahçeli futbolcuların bir an önce sonuca gitmek isteğiydi bence. Bu da doğal olarak acaleciliğe yol açtı, futbolcuların sakin kalmasını, final anında doğru karar vermesini engelledi kaçınılmaz olarak.

Taki Pedro'nun 37. dakikadaki golüne kadar.

Bu golde İrfan Can, Arao ve Pedro'yu birlikte kutlamak lazım. Üç futbolcu da yapılması gerekeni yaptı, gerekli zamanda doğru kararı verip o ana kadar kurdukları belirgin üstünlüğü golle taçlandırdı böylece Jorge Jesus'un öğrencileri.

İlk yarda 41. dakikada Mensah'ın Crespo'ya yaptığı hareket tartışmasız şekilde kartı berektiriyordu bence. Sayın Ali Palabıyık beğendiğim bir hakem, ama Mensah'ın bu hareketine kart çıkarmaması onun kalitesindeki bir hakeme yakışmadı. Tıpkı 64'te gene Crespo'ya arkadan yapılan bariz sarı kartlık harekete gözünü kapatmasında olduğu gibi.

Haberin Devamı

Crespo demişken, sahada kaldığı sürece Fenerbahçe adına en etkili performansı sergileyen futbolculardan olduğunun altını da çizelim bu arada.

Joshua King'in golü harikaydı. Ama golden önce Joao Pedro'nun yaptığı yalancı koşuyu da görmezden gelmek en hafifinden haksızlık anlamı taşır. Bu arada Fenerbahçe'nin birinci ve ikinci golünü atan bu iki futbolcunun göze batan bir uyum yakaladıklarının altını çizmeden de olmaz.

Mensah iyi futbolcu, ama dün akşam agresif oynamayı fazlasıyla abarttı. Bu anlayışla her hangi bir Avrupa liginde ilk yarıda bile takımını bir kişi eksik bırakırdı büyük olasılıkla Ganalı futbolcu.

Gizlemeye, takiye yapmaya gerek yok. Ben de dahil çok kişiye rotasyonun bu kadarı biraz abartılı geliyor. Ama Sayın Jesus, Konyaspor maçı ( birazda Valencia'nın atılmasıyla oluşan handikaptan ötürü) hariç hemen her maçta sahaya sürdüğü oyunculardan verim aldı. Saygı duymak lazım. Ve inanıyorumki gün geçtikçe daha iyi bir Fenerbahçe izletecek futbolsevere Portekizli teknik direktör.

YORUM YAZ