MENÜ

Hayırlı olsun!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe ve Jorge Jesus için bir maçtan fazla bir karşılaşmaydı dün akşamki maç. Şampiyonlar Ligi'nde İsmail Yüksek'in erken gördüğü kırmızı karttan ötürü Dinamo Kiev'e kaybetti ve yoluna devam edemedi sarı lacivertliler, bu bir gerçek.

Haberin Devamı

Daha önce, yani Şampiyonlar Ligi kulvarındaki maçlarda olduğu gibi dün akşamki maçtada fazlasıyla faüle maruz kaldı Fenerbahçe. Beğenseniz beğenmesenizde Lucescu biraz böyle bir teknik direktör işte.

Maça müthiş bir baskıyla başladı gene Fenerbahçe. Deyim yerindeyse rakibi sahasına hapsetti, nefes alamadı, kıpırdayamadı, sadece aşırı sertlikle kırmaya çalıştılar bu baskıyı Dinamo Kievli futbolcular. Nitekim bu baskı galibiyeti de getirdi.

Öne geçtiği halde ikinci yarıda öndeki üçlünün kötü performansı bas bas bağırırken Sayın Jesus oyunu seyretti sadece bizim gibi. Açıkcası oyuna müdahale etmekte geç kaldı Jorge Jesus. Lucescu'nun takımları az biraz "Anti futbol" dediğimiz anlayışla oynarlar öteden beri, bu gerçeği hesaba katmadı veya gözönünde bulundurmayınca Portekizli teknik direktör hiçte beklenmeyen o beraberlik golünü yedi maalsef Fenerbahçe. Şüphesiz, Dinamo Kiev'in çerçeveyi bulan ilk vuruşunda bulduğu gol biraz da Altay Bayındır'ın hatasının sonucuydu, ama bunlar var futbolun içinde bildiğiniz gibi.

Haberin Devamı

Macar hakem Tamas Bogner rakibin aşırı art niyetli hareket ve davranışlarına fazlasıyla ödün verdi maalsef. Daha ilk yarıda Rossi, Ferdi ve Alaoski'ye yapılan sarı kartlık hareketlere gözlerini kapayarak vazifesini yaptı hakem. Bütün bu gerçeklere rağmen Fenerbahçe ilk yarıdaki oyununun karşılığı olarak en az iki farklı bir skorla soyunma odasına gitmeliydi bence. Zira, işi garantilemeden, tek farkla önde oynamak kesinlikle tehlike anlamına gelir Lucescu takımları karşısında. Nitekim, hayli zorlandı ikinci yarıda Jorge Jesus'un talebeleri.

Fenerbahçe'nin ilk golünde Rossi'nin kesmesi güzeldi ama Gustavo Henrigue'nin ilk goldeki zamanlaması ise tıpkı galibiyet golünü atan Michy Batshuayi'ninki gibi mükemmeldi.

Neyse, galibiyetle başlamak çok önemli gurup maçlarına. En önemlisi de Lucescu takımlarına karşı ilk galibiyet bu ülke takımlarımız adına. Hayırlı olsun, devamı gelir dilerim.

YORUM YAZ