MENÜ

HAKEM ÇOK ETKİLENMİŞ!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe sıkıntılı gitti Trabzon’a. Bu denli sıkıntılı da olsa Hasan Ali’nin orta sahaya monte edilmesi eğreti durdu ve lüks oldu bence. Tamam, sakatlıklardan ötürü sıkıntılıydı Aykut Kocaman. Ama gene de Valbuena, Elif Elmas ve Oğuz Kaan dururken Hasan Ali biraz kel alaka. Dolayısıyla da yetenek ve yaratıcılık sırıtıp durdu Fenerbahçe adına her yönüyle üstün oynadığı ilkyarı boyunca.

Gene de daha ilk 45’te bile maç kopabilirdi sarı lacivertliler. Tabi eğer Aatıf en etkisiz oyunlarından birini oynamasa ve Ali Palabıyık, Alper’e yapılan net kırmızı kartı (anlayamadığım şekilde) atlamasa.

Aslında teknik direktörler için sakatlıklar beklenmedik durumlar değildir. Dolayısıyla olasılığın böylesini en iyi onlar göz önünde bulundurmak zorundadırlar. Peki, Mehmet Ekici’nin durumu malumken üstüne de Giuliano sakatlanmışken, Ozan Tufan’ın kadroda bulunması büyük bir doğru olmaz mıydı?

Hayır, yanlış anlaşılmasın. Giuliano, Mehmet Ekici, Janssen, Şener, Skrtel ve Neto gibi önemli futbolcuların yokluğunda bile Fenerbahçe’nin en zor deplasmanların başında yer alan Trabzon’dan beraberlikle dönmesini küçümsemiyorum asla. Hele de agresif oynamayı abartan ev sahibi takıma karşı bu denli toleranslı davranmışken Ali Palabıyık.

Dolayısıyla meramım o değil. Meramım Sayın Kocaman gibi önemli bir teknik direktörün bu yokluk içinde Elif Elmas ve Oğuz Kaan yerine Hasan Ali tercihine akıl erdirememektir. Hele de Valbuena’nın da yokluğunda yetenek ve yaratıcılığın yerinde yeller eserken.

Ali Palabıyık adına üzüldüm. Çünkü Ümit Öztürk’le birlikte en beğendiğim genç hakemlerimizdendir kendisi. Yazık, demek ki, hafta boyunca yoğunlaşan yorumlardan fazlasıyla olumsuz yönde etkilenmiş. Aksi olsa uzatmalardaki o korneri Fenerbahçe’ye kullandırmadan maçı bitirmezdi büyük olasılıkla.

YORUM YAZ