MENÜ

Galiba gömü buldular

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

UEFA mali kriterleri sorunu bulunan Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray dahil transfer yapmayan kulübümüz yok neredeyse. Yeni sezon hazırlıkları başlamışken bundan doğal ne var, dediğinizi duyar gibiyim. Haklısınız. Ama işin başka boyutları var ne yazık ki. Çünkü, transfer demek milyonlarca dolar ve euro demektir. İyi de borcu boyunu aşmış çoğu kulübümüzün. Yani, olmayan ve yakın gelecekte de olması pek mümkün görünmeyen paraları harcıyorlar.

Galatasaray’ınki biraz anlaşılır gibi. Zira hem değerli taşınmazlarını sattı, hem de Bruma, Podolski ve Semih Kaya’nın bonservislerinden 15 milyon euro civarında gelir elde etti sarı kırmızılılar. Ama diğer kulüplerimizin böyle bir geliri de olmadı maalesef.

Başakşehir’in para sorunu yok. Ve doğrusu Abtullah Avcı’nın onayıyla gıpta edilecek bir transfer politikasıyla alkışlanacak takviyeler yaptılar. Chedjou, Clichy, Eljero Elia ve kiralıktan geri dönenlerle göz kamaştırıcı bir kadro oluşturdular diyebiliriz.

Fenerbahçe’nin en büyük transferi Aykut Kocaman’dır bence. Mehmet Ekici, Valbuena, Nabil Dirar ve Idriss Carlos Kameni’nin büyük katkı sağlayacaklarından da şüphem yok. Ancak, Emenike’den başka oyuncu elden çıkaramadı sarı lacivertliler. Oysa bir santrafor sorunu var ve mali kriterlerden dolayı da adım atamıyor şimdilik maalesef.

Beşiktaş’ın Süper Lig adına pek endişe edecek hali yok. Zira şampiyon kadroya Pepe gibi bir dünya markası ilave ettiler. Ancak, eğer Şampiyonlar Ligi’nde bir hedefleri varsa forvet ve orta saha takviyesi şart gibi duruyor. Hele de Aboubakar ve Talisca belirsizliği sürüyorken.

En dikkati çeken hareketlilik ise Anadolu takımlarında gözleniyor. Kayserispor, Antalyaspor, Bursaspor, Göztepe, Y.Malatyaspor ve diğerlerinin transfer ettiği oyuncu sayısı daha şimdiden 20’yi aştı. Galiba gömü buldu bizimkiler. Zira bu kadar borç yükük borç nanik yapıyorken bu kadar para harcamak izaha muhtaç ne yazık ki.

Neyse, biz şöyle teselli edelim kendimizi; Transferler teknik direktörlerin önerileri doğrultusunda, ayakları yere basan bir ekonomi politikle yapılıyor. Dolayısıyla, bu sezon hazın hamağında sallanıp duracağız ve hafta sonlarını iple çekeceğiz. Başka elimizden ne gelir ki, zaten.

YORUM YAZ