MENÜ

Galiba gidenleri aratmayacaklar

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Caner, Gökhan Gönül, Alves, Diego ve Nani. İlk 11 in değişmezleriydi bu beşli geçen sezonun genelinde. Bunlara ilaveten Kadlec, Meireles, Mehmet Topuz ve Serdar Kesimal da gözden çıkarıldı gördüğününüz gibi. Bunun adı radikal değişikliktir kesinlikle. Heralde bu gerçeğin tartışılacak yanı yoktur. Pereira'nın görüşü alınarak mı ya da ona rağmen mi bu fotoğraf karşımıza çıktı şimdilik bilmiyoruz. Ama gidenlerden sonraki takviyelerin yani yeni transferlerin hepsinin alkışı hakettiğini peşinen söylemek zorundayız. Adeta yılllardır önemi yadsınan bir mühendislik başarısı söz konusu çünkü. Van der Viel, Skrtel, Neustadter, Aatif gibi kalitesi tartışılmayacak futbolculara imza attırıldı. Velbuane'nin de yolda olduğu ciddi ciddi iddia ediliyor görsel ve yazılı medyada.

Eğer Pereira'nın görüş ve önerileri doğrultusunda bütün bunlar gerçekleşiyorsa futbol kültürümüz adına sevininrim. Demek ki eski kötü alışkanlıklarımız yavaş yavaş da olsa terk ediliyor.
Bu da Portekizli teknik adamın geçen sezonu enikonu analiz ettiğini bize anlatıyor. Yani gideceklerle onların yerine gelecekleri, teknik heyet belirlemiş oluyor. Bu durumda 2016-2017 sezonunda muhtemelen gülmekten başdönmesi yaşayacak sarı lacivertli camia. Öyla ya; Pereira geçen sezonun röntgenini çekmiş, yönetim de UEFA kriterlerini gözeterek hocasının önerileri doğrultusunda yükümlülüğünü yerine getirmiş.

Kusura bakmasın ama bundan böyle olası bir başarısızlığın tek sorumlusu sayın Pereira olacaktır. Yok eğer hocaya rağmen oluyorsa bütün bunlar, Portekizli teknik direktörün şimdiden itirazını ortaya koyması gerekir. O da yetmez, kendisinin by-pass edilmesiyle yararına inanmadığı bu radikal değişiklikler gerçekleşmişse o koltukta oturması zuldür bence.

YORUM YAZ