MENÜ

Erol Bulut'a rağmen

Abone Ol Google News

Fenerbahçe dün akşam bu sezonki en efektif oyununu oynadı Karagümrük karşısında. Tabi golü bulana kadar. Golden sonra gıdım gıdım uzaklaştı başlangıçtaki oyunundan. Oysa bu tür maçlarda farkı en az 2'ye çıkarmanız gerek hele de rakipler Karagümrük gibi "Takım" olmayı başarmışsa.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin ilk yarıdaki başlangıç oyununa benzeriyle başladı ikinci yarıya Karagümrük. Resmen top ve oyuna el koydu Şenol Can'ın öğrencileri. Ama geçen sezonlardaki "Kevgir" defans değil bu sezon Fenerbahçe'nin savunması artık. Doğrusu bu konuda alkışı hakediyorlar, zira ilk kez bir arada oynuyorlar ve gene de Süper Lig'in en çok şut atan takımlarının başında gelen bir takımının her defasında "eli boş" dönmesini hayata geçirdi bu "Yeni" defans bloğu.

Sayın Erol Bulut henüz "Genç" diyebileceğimiz bir teknik direktör. Ama ne olursa olsun, Fenerbahçe'nin teknik direktörü daha vizyoner olmak zorunda.

Dolayısıyla 2 farkla öne geçmişken ve kendi sahanda mevcut skorla yetinmek isabetli bir tercih gibi gelmedi bana. Maçın önemli bir bölümü geride kalmışken skor avantajına rağmen kendi takımını "akıl ve liderlik"ten yoksun bıraktı Sosa'yı oyundan almakla bence. Hem de hiç gerek yokken. Nitekim Tolga oyuna girince resmen 12 kişi oynadı Karagümrük.

Haberin Devamı

Açıkçası kendi elleriyle 2 puandan ediyordu Erol hoca Tolga tercihiyle. Yatsın kalksın genç kaleci Altay'a dua etsin.

Samatta'nın golleri üzerinde biraz durmak isterim. Her iki golde de bir golcü ne zaman nerede duracaksa orada bulundu ve bir pozisyonda topa nasıl vurulması gerekiyorsa her iki golünde de onu yaptı Tanzanyalı yıldız golcü, büyük bir alkışı hak ederek elbette.

YORUM YAZ