MENÜ

EMPATİ ŞART!

Abone Ol Google News

Sayın Ali Koç büyük düş kırıklığı yaşadı ve yaşattı. En büyük şanssızlığı Damien Commil'ye çok güvenmesiydi bence. Zaten büyük borçla devraldığı kulüp, Fransız futbol adamı yüzünden kıpırdamıyor artık. Dolayısıyla ffplay tam bir pranga olmuş durumda Fenerbahçe'ye şu anda, bu bir gerçek.

Haberin Devamı

Kurumsallasmanin yeterince yerleşik hale gelmediği bizim gibi ülkelerde ideal şekilde yöneticilik yapmak imkansız gibi bir şey maalesef. Dolayısıyla Sayın Koç'un düşleri biraz da iradesi dışında suya yazılan yazıya dönüştü son iki sezonda. Bu sezon biraz daha ihtiraslı bir çaba içine girmesi kaçınılmaz hale geldi anlayacağınız.

Ama gerçek şu ki, tüm yanlış ve yanılgılarına rağmen kulübün borcunu hayli aşağı çekmeyi başardı. Ancak bir diğer gerçek de Fenerbahçe'nin son 6 sezonda şampiyonluk ipini göğüsleyemedigidir. Yani Başkan en hafif deyimiyle camiasına karşı mahcubiyet yaşıyor.

Biraz da bu nedenle TFF'nin limit aşımı kriterlerine itiraz ve isyanını anlamak lazım.

Aslına bakarsanız kulüplerimizin şu anda içinde bulunduğu açmazın en büyük sorumlusu eski yönetici ve başkanlardır. Sırf bu nedenle bundan böyle yönetici ve başkanların kulübün kendi dönemlerindeki borcundan sorumlu tutulması yasayla zorunlu hale getirilmesi gerekir. Aksi halde bu olumsuz gidişin önüne geçmek pek mümkün değil.

Haberin Devamı

Hafta başında Sayın Mustafa Cengiz'in Sayın Koç ve Mert Hakan'a yönelik açıklamanı da çok yadırgadım. Daha doğrusu o üslubu kendisine yakıştıramadım. Kırıcı ve itham eden bir dil kullanması her şeyden önce Sayın Cengiz'e yakışmadı.

Çok zor günlerden geçiyoruz oysa. Aylardır sevdiklerimize sarılamiyor, çocuklarımızı bile koklayamiyoruz. Her kesin sinirleri gerilmiş, işleri tersyüz olmuş neredeyse.

Böyle bir ortamda, daha sezon başlamadan başkanlar düzeyindeki bu tür ifade ve tavırlar kabul edilebilir gibi değil.

Lütfen, daha duyarlı olalım, empati yaparak adım atalım, lütfen.

YORUM YAZ