MENÜ

Dükkan

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ya devam ya da tamam maçına çıktı Kayseri Kadir Has Stadı’na dün akşam Fenerbahçe. Çünkü az da olsa şampiyonluk şansı vardı ve bu ümidini önümüzdeki haftalarda da devam ettirmesi için dün sahadan mutlaka galibiyetle ayrılması gerekiyordu.

Ama rüyasında görse inanmakta zorlanacağı bir görüntü karşısına çıktı Sayın Aykut Kocaman’ın maç başladığında. Zira Sumudica adeta 12. oyuncusu oldu sarı lacivertlilerin tercih ve tavırlarıyla. Romen teknik direktör üçlü savunmayla oynattı takımlarını inanılmaz şekilde. Hem de birinci ve ikinci kalecileri oynamayacakken ve sahaya gencecik, tecrübesiz üçüncü kalecisi Vedat’la çıkmak zorunda olduğu bir maçta.

Bütün bunlar yemezmiş gibi kenardaki tavırlarıyla takımını gerdi, rakibi rahatlatınca Sumudica, maç antrenmana dönüştü Fenerbahçe adına.

E, tabii başka faktörler de vardı Aykut Kocaman ve öğrencileri adına maçı bu denli kolay hale getiren. Bu faktörlerin şahı da AAtıf’ın oynadığı oyundu hiç şüphesiz. Faslı futbolcu resmen “Oyun iki yönlü nasıl oynanır” konulu uygulamalı ders verdi. Özellikle oyunun ofansif yönünde formül oldu takımı adına resmen. Problem çözen ehil ve yetkin bir matematik öğretmeniydi sanki. Hele attığı bir gol var ki, selama durmamak saygısızlık olurdu bence.
Şüphesiz, Roman Neustadter’in defanstaki lider özellikli performansını da teslim etmezsek en hafifinden ayıp etmiş oluruz.

Açıkçası Kayserispor’un gencecik kalecisi Vedat adına üzüldüm. Ama Sumudica balonunun sönmesi de hoşuma gitti. Ve çok önemli bir viraj maçında Fenerbahçe rakibine hem de deplasmanda tek pozisyon vermeden maçı 5-0 gibi bir skorla kazanarak (az da olsa) şampiyonluk şansını ileriki haftalara taşıyacak bir galibiyet aldı. Ve adeta antrenman maçı yaparcasına üstelik.

YORUM YAZ