MENÜ

Doktor ayağına geldi

Abone Ol Google News

Durumun iç açıcı olmadığını tahmin edebiliyorduk. Ama bu kadar vahim olduğunu bilmiyorduk. Ağzım açık kaldı resmen Sayın Ali Koç’un 24 Temmuz’da FB TV’de yaptığı açıklamalar karşısında. Yazık, gerçekten çok yazık. Ne kadar bilinçsizce ve hatta sorumsuzca yönetiliyormuş meğer kulüplerimiz.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin borcu 621 milyon euro’ymuş. 2023’edek gelirlerine temlik koyulmuş. Gayri menkullerinin üzerinde 1,5 milyarlık ipotek varmış. A takım futbolcularına geçen sezondan kalan borç 81 milyon liraymış. İç karartıcı bir tablo resmen.

Açıkçası büyük bir şans yani Sayın Ali Koç’un 3 Haziran’da başkan seçilmesi Fenerbahçe. Aksi olsa Karşıyaka veya Eskişehirspor’un durumuna düşecekmiş resmen asırlık çınar.

Dürüst, şeffaf, ilkeli ve bilinçli bir başkan Sayın Koç. Hedef ve hayalleriyle heyecan yarattı kısa sürede.

Misal, küfürsüz tribün adına çelik gibi bir irade ortaya koyuyor. Kulübün bu sarmaldan kurtulmasının yolunun felsefe değişikliğinden geçtiğini tespit etmiş. Tıpkı “Küfürsüz tribün” gibi altyapı gençliğin de özlemiyle yanıp tutuşuyor Başkan. Daha şimdiden tüm bu özlemleri için adımlar da atmış zaten. Hele hukuki ve mali açıdan bağımsız şirketler tarafından denetlenme önerisi tam bir çağdaş yönetici tavrı resmen.

Haberin Devamı

Bence bu aşamadan sonra Fenerbahçelilerin önceliği bataklıktan çıkmak için Ali Koç’a gereken her türlü desteği vermektir, olmayan paralarla transfer yapmayı değil, gelecek ve altyapı adına atılan adımları kutsamaktır.

Avrupa’da başarı, ligde şampiyonluk elbette özlem ve dileğidir taraftarın. Ama kulübün UEFA’dan lisans alma riski yaşaması, Finansal Fair Playlık olması da en hafifinden utanılacak bir durumdur gerçek taraftar adına.

Fotoğrafın bütününe baktığımda aklıma “İyi olacak hastanın doktor ayağına gelirmiş” deyimi düşüyor. Yani tam uçurumdan düşecekken kucaklayıp uzaklaştırıyor Sayın Koç oradan Fenerbahçe’yi.

Gerçeği söylemeliyiz. Tam da bu aşamada Başkan seçilen Sayın Koç’un Damien Comolli’yi sportif direktörlüğe, Sayın Comolli’nin de Phillip Cocu’yu görevlendirmesi ve bu üçlünün (100 küsur genç oyuncuyu daha şimdiden inceleme iradesi ortaya koyacak denli) gençliğe yönelmesi… Bütün bunlar şanstan öte kurtuluş muştusudur bence.

YORUM YAZ