MENÜ

Ders olarak okutulmalı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sadece net skoruyla değil, her yönüyle Fenerbahçe adına futbol okullarında “Ders” olarak gösterilecek bir oyun izledik dün akşam. Daha ilk yarıda maçı koparacak kadar pozisyon üretti Fenerbahçe. 3. bölgede baskı yapmaya başladı misal. Hem de yedek kulübesindeki futbolcuları bile şampiyonluğa oynayacak kalitedeki Başakşehir karşısında ve üstelik deplasmanda. Dakikalar henüz 20’yi bulmamışken Giuliano, Mehmet Topal ve Fernandao’yla 3 net pozisyonu harcamasa sarı lacivertliler her halde tarihi bir skor olurdu.

Şüphesiz, kimi önemli oyuncularının yokluğuna rağmen bu takımın oyunun savunma yönü başta olmak üzere sahanının tamamında sinerji yaratabilmesinin baş aktörü Aykut Kocaman’dır bence.
Çünkü Sayın Kocaman futbola gerçekten kafa yoran bir teknik direktördür. Felsefesi var ve felsefesini oyuncularına ezberletir öteden beri. Yani, günümüz futbolunun gereklerini velindeki kadronun neleri yapıp yapamayacağını biliyor ve başarı adına nasıl oynanması gerekiyorsa o oyunu oynatıyor oyuncularına.

Elbette bu kadar çok koşan, alanın her tarafında rakibe nefes aldırmayan bir takımda yetenek ve beceri eksikliğinin azımsanmayacak boyutta olduğunu da söylemek zorundayım. Dolayısıyla Aykut Kocaman gibi bir teknik direktörün Valbuena’yı kendi oyun anlayışı konusunda ikna edememesini anlamış değilim maalesef.

Abdullah Avcı’nın takımı için Emre Belözoğlu’nun ne kadar önemli bir futbolcu olduğu dün akşam bir kez daha kanıtlandı. Doğal olarak Caner hakemin arkasından küfrettiği için 6 maç ceza alıyorken, yüzüne karşı hakeme küfreden Emre’nin sadece 1 maç ceza alması “Başakşehir kollanıyor” söylentisini haklı çıkarıyor bence.

Aykut Kocaman ve öğrencilerini kutlamak gerek. Zira net bir skorla maçı kazanarak zirveyle puan farkını 2’ye indirdiler. Yetmedi, bu galibiyetle şampiyonluk mücadelesinde ezeli rakiplerinin de yüzünü güldürdüler.

YORUM YAZ