MENÜ

Daha da iyi olacak

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Mehmet Topal yıllanmış şarap gibi. Barış Alıcı mı? Yetenek, zeka, fizikgüç, özgüven…her şey var maşallah. Eh, nede olsa Altınordu fabrikasından geliyor, Hüseyin Eroğlu tedrisatında geçmiş.

Elif Elmas ise yılbaşının büyük ikramiyesi gibi sanki. Hele 18. dakikada Valbuena’ya attırdığı gol. Futbol okullarında ders olarak gösterilecek türden bence. Nazar değmesin, ama bu yaşta özgüvenin böylesi, teknik futbol aklının bu kadarı…”Tüh, tüh, tüh maşallah” denilecek türden bana kalırsa.

Fenerbahçe adına sezon adına umut büyütmemize yol açan başka şeyler de var elbette. Bu kadar kısa sürede hem de Allah rızası için tek santrafor yokken elde oyunun iki yönünü de bu kadar pozitif oynayabilmek e hafifinden alkışı hak ediyor. Oyunun ve sahanın büyük bölümünü bu kadar eksiğe rağmen kontrol etmek hafife alınamaz her halde.

Phıllip Cocu’nun iyi bir lider ve analizci olduğuna götürüyor biz tanıklıklarımız. Hasan Ali bile evrim geçirmiş. Valbuena daha bir “Takım oyuncusu” gibi davranıyor. Barış Alıcı 40yıllık Fenerbahçeli gibi. Sorumluluk alıyor bu genç yaşına rağmen misal.

Ya Alper’in 32’de aldığı penaltı öncesindeki görüş, hız ve sorumluluk. Keza Mehmet Topal’ın o penaltının doğmasına yol açan usta işi servisi…Ama Giuliano’nun vuruşunda Feyenood’un kalecisi doğru yere hamle yapınca skor 3-0’da kaldı. Yani daha ilk yarıda 3 gol ve kaçan bir penaltı.

Bu da şunu gösteriyor; savunma sadece savunma oyuncularıyla yapılmadığı gibi gol de sadece forvet oyuncularıyla atılmıyor.

İkinci yarıda yenilen 3 gol benim için sorun değil. Zira belirleyici olan değişiklerden önceki Fenerbahçe’nin performansı, oyun anlayışı ve sahaya koyduğu iradedir benim için.

Açıkçası, forvetteki o derin boşluk nispeten dolarsa hayli haz yaşatacak sevenlerine büyük olasılıkla bu sezon Fenerbahçe.

YORUM YAZ