MENÜ

Bu oyuna 1 puan iyi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Mehmet Topal "Hızır"ı deyim yerindeyse Fenerbahçe'nin. Oyunun savunma yönünde hemen her yere yetişiyor, yetmiyor ofansta da yetenekleri el verdiğince katkı sunuyor. Topal'ın oyundaki en büyük yardımcısı Alper Potuk oldu bu sezon. Dolayısıyla Alper olmayınca "Dayanma ayağı"ndan yoksun kalıyor sarı lacivertliler. Ve Mehmet Topal'ın yükü hepten ağırlaşıyor. Çünkü orta sahanın kalite sorunu var. Bu da üretimi etkiliyor, forvet oyuncularının kapasitelerine ulaşmasını engelliyor.
Ama sonuçta Fenerbahçe-Trabzonspor maçıdır oynanan, eksik gedik farketmiyor, kıran kırana geçiyor yıllardır bu iki takımımızın birbirleriyle oynadığı maçlar. Nitekim çok da etkili olmadığı dakikalarda golü buldu bile Sow' la Fenerbahçe daha ilk yarıda. Fakat ikinci yarıya fırtına gibi başladı Trabzonspor ve maçı tek kaleye dönüştürdü deyim yerindeyse. Zaten Bero'nun müthiş golüyle eşitliği de sağladılar.
Doğrusu skora denge geldikten sonra ikinci gol için daha çok gol girişiminde bulunan konuk takımdı. Bence bu görüntünün doğmasında ana faktör Ersun Yanal'ın Bero'yu ikinci yarıda sağ kanada çekmesiydi.
Peki Advocat ne yaptı ? Gariptir 70 dakika seyretti olup biteni. Oysa, Van Persie fiziksel olarak çok cabuk tükeniyor. Emenike
ise bildiğiniz gibi. Ama Advocaat menmun, garip gerçekten garip.
Emenike' nin yerine Volkan Şen girince Fenerbahçe de pozisyonlara girdi. Hepsi bu.
Oysa kinci golü daha çok isteyen, bunun için sık sık rakip kaleye giden bordo mavili takımdı. Ama ya Volkan Demirel'e takıldılar yada finalde aceleci oldular.
Dolayısıyla bu oyuna beraberlik hiçte kötü değil Fenerbahçe için.

YORUM YAZ