MENÜ

Bir nevi sınav olacak!

Abone Ol Google News

Öncelikle zor bir dönemde çok iyi iş çıkardı Fenerbahçe başkanı Sayın Ali Koç ve yönetimi. Limit sorununu çözdüler, takıma18 yeni futbolcu kazandırdıkları halde yaz transfer dönemini 14 milyon Euro karla kapattılar. Teknik ekip, futbolcu ve personel giderlerinde de maliyeti geçen sezona oranla aşağı çekmeyi başardılar. Eğri oturup doğru konuşalım bütün bunları hayata geçirmek bir yönetim başarısıdır.

Haberin Devamı

Sayın Ali Koç'un Emre Belözoğlu'nu (henüz resmileşmemiş olsa da) Sportif direktör olarak görevlendirmesi de ayrıca altı çizilmesi gereken isabetli bir adımdır.

Aslında bizim ülkemizde bir türlü kurumsallaşamadı sportif direktörlük. Maalesef önceki deneyimlerin hepsi olumsuz seyretti ve sonlandı. Dolayısıyla Emre Belözoğlu'nun sorumluluğu ikiye katlanmıştır bence.

Gerçeği söylemek gerekirse şu ana kadar yaptıklarıyla çok başarılı oldu Sevgili Emre. 18 önemli futbolcuyu (hem de çoğunu bonservissiz olarak) takıma kazandırmak kolay iş değil.

Büyük kulüplerimizin de istediği Nazım Sagare ve Mert Hakan Candaş'ı ikna etmek bir başarı hikayesidir bence. Jose Sosa ve Filip Novak için de aynı şeyler geçerlidir. Hele de Diego Perotti'yi ikna etmesi...Açıkçası ikna ettiği ve takıma kazandırdığı futbolcuların hepsi kalitesi tartışılmayacak düzeydeki oyunculardır.

Haberin Devamı

İnanıyorum ki, Emre Belözoğlu bu transferleri Sayın Erol Bulu'ta danışarak, onun önerileri doğrultusunda yapmıştır. Dolaysıyla Erol Hoca'nın önünde tek yol var ; sezonu şampiyonlukla tamamlamak. Tolga Ciğerci'den ziyade Ozan Tufan ve Mert Hakan gibi futbolcularına inanır ve güvenirse, bu geniş ve kaliteli kadroyu takım haline getirirse, takım içi rekabette adil davrandığına oyuncularını ikna ederse camiayı sezon sonunda sevince boğacağına inanıyorum kendi adıma.

YORUM YAZ