MENÜ

BİLEK GÜREŞİ!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Rusya 2018 Dünya Kupası Şampiyonasında şu ana kadar izlediğimiz maçlarda belirgin şekilde öne çıkan gerçek şudur; Kalite ile taktik bilek güreşi yapıyor. 800, hatta belki de 900 milyon euroluk piyasa değerine sahip Almanya ulusal takımı 150, bilemedin 200 milyon euroluk Meksika mili takımına boyun eğdi, hem de gol atmayı başaramadan.

Yaklaşık 1 milyar euroluk piyasa değerine sahip Brezilya milli takımı ise kendisinin ¼ değerindeki İsviçre’yi yenemedi ve 1 puana razı olmak zorunda kaldı. Ya kendisinin 10 katı bir piyasa değerine sahip olan Tangocular’a kafa tutan İzlanda’nın sahadan beraberlikle ayrılması. Veya 900 milyon euro piyasa değerine sahip İngiltere ulusal takımının topu topu 50, 60 milyon euroluk Tunus’u 90+1 de attığı golle yenmesi. Keza, 1 milyar eurodan fazla bir piyasa değerine sahip İspanya’nın en fazla kendisinin yarısı piyasa değerine sahip Portekiz’le berabere kalması… Siz nasıl okuyorsunuz bu kadar çarpıcı maç ve sonuçları bilmiyorum, ama bence hayli dikkat çekici sonuçlar olarak kayda geçmeli olup biten.

Bütün bunlar da bu şampiyonada dengeli olmanın, savunmanın ne denli hayati olduğunu dayattı tartışmasız şekilde. Yani pusulası, parolası ve dolayısıyla kolektif düşünüp davranma kabiliyeti bulunanın sahadan başı dik ayrıldığına tanık olduk şu ana kadar oynan maçlardan.

Böylece ofansif gücü olanın değil, savunma kültürü zengin olanın başının göğe erdiğini gördük Rusya 2018’de, en azından şimdilik.

Adeta, futbola satranç gibi bakan teknik direktörlerin boy gösterdiği bir podyuma dönüştü bu turnuva bana sorarsanız. Rakibini iyi analiz eden, oyuncularının neyi yapıp yapamayacağını ayrıntılarıyla tespit eden teknik adamların takımı gülen taraf oldu genellikle hakemler bitiş düdüğünü çaldığında.

Aslında şöyle de söyleyebiliriz; Taktik, kaliteyi yendi şu ana kadar oynanan maçlarda. Ya da bilek güreşini kazanan şu ana kadar kalite değil, taktik oldu. O zaman şunu rahatlıkla iddia edebiliriz her halde; Teknik direktörün katkısı öteden beri azımsanmayacak düzeydeydi, öyle olamaya da devam ediyorlar görüldüğü gibi.

YORUM YAZ