MENÜ

Belalısını da yendi!

Abone Ol Google News

Rıza Çalımbay eğer Jorge Jesus'tan ricada bulunsa ancak böyle bir ilk yarı oynayabilirdi her her halde Fenerbahçe. Bu kadar çoskusuz bir ilk yarıyı ilk defa oynadı dün akşam Jesus'un öğrencileri.

Haberin Devamı

Bunun birde fazla nedeni var elbette. Ama en önemli nedenlerinden biri Sivasspor'un aşırı agresif oyunuydu. Başta Caner Osmanpaşa olmak üzere kartlık sertlikle oynadı Rıza Çalımbay'ın öğrencileri. Batshuayi, Valencia kimi karşısında bulduysa Caner, her iki müdahalesinden birinde kartı gerektiren şekilde durdurdu. Açıkçası takım halinde sert oynadı Sivasspor. 36'da Caner'in Batshuayi'i aşırı şekilde itmesine bayrak kaldırmayan yardımcı hakem de enaz Hüseyin Göcek kadar hatalıdır. Bence orta hakemin ilk yarıdaki en bariz hatası ilk yarıya sadece 5 dakika eklemesiydi. Bir kere 5 dakikayı tek başına Sivasspor kalecisi Ali Şaşal çaldı. Hakemin ikide bir çaldığı düdükler ve duran top kullanılırken kaybedilen zamanı da saymıyorum artık.

Emre Mor ve Batshuayi çok mecalsizdi dün akşam. Ferdi Kadıoğlu bildiğiniz gibi. Gene mükemmele yakın oynadı. Valecia biraz bencil davranıyor ama takımı için vazgeçilmezlerdendir.

Haberin Devamı

Batshuayi'nin ikinci sarı kartı biraz ağırdı belki ama bu düzeyde bir futbolcu bu kadar önemli maçta helede sarı kart taşıyorsa cebinde biraz daha sorumlu ve düşünerek hareket etmek zorundadır.

Sivasspor öteden beri "Belalısı" Fenerbahçe'nin. Ayrıca takım oyununu en iyi oynayan ve tam bir antrenör takımı. Dolayısıyla Batshuayi'nin bütün bunları düşünmeden yaptığı hareketle takımını daha ikinci yarının başında eksik bırakması tam bir sorumsuzluktur.

İlk yarıda topa sahip olan Fenerbahçe'ydi ama daha etkili pozisyonları bulan Sivasspor oldu. Ama Fenerbahçe ikinci yarıda gerçek karakterini ortaya koydu ve koca bir yarıyı bir kişi eksik oynadığı halde "Belalısı" Sivassporu da yenerek çok önemli bir maçı daha 3 puanla tamamamladı.

YORUM YAZ