MENÜ

Avantaj Fenerbahçe'de

Abone Ol Google News

Keşke böyle olmasa ama maalesef pek önemsenmiyor sanki Türkiye Kupası maçları ülkemizde özellikle şampiyonluğa oynayan takımlarımızca. Bunun en önemli kanıtı Fenerbahçe'nin dün akşamki maça deyim yerindeyse yedek takımla çıkmasıydı. Harun, Alper, Tolgay, Ferdi, Mevlüt hatta Tolga Ciğerci... Nerereden bakarsanız bakın asli kadronun en az yarısı kenarda.

Haberin Devamı

Dolayısıyla tek pozisyon bulmadan, rakip kalede doğru dürüst bir tehlike yaratmadan tamamladı ilk yarıyı Fenerbahçe dün akşam Kayseri Kadir Has Stadı'nda.

Açıkçası dün akşamki kadroda bana göre en büyük düş kırıklığını yaratan futbolcu Tolgay Arslan'dı. Bir futbolcu bu kadar mı geriye gider, bu denli mi kalitesini inkar eder?

Keza (ikinci yarıda kalitesini hatırlatsa da) Alper Potuk ve Mevlüt Erdinç için de aynı şeyleri gönül rahatlığı içinde dillendirebilirim her halde. Elbette bu anlamda ilk sıraya koyacağım futbolcunda Max Kruse'dir tartışmasız şekilde. Kendisine verilen şansları bu kadar kolay harcamamalı bence "Ben iyi futbolcuyum" diyen futbolcular. Hele de adı Max Kruse olanı.

Haberin Devamı

Tamam, sonuçta iki ayaklı maçlar bunlar. Dolayısıyla deplasmandan golsüz beraberlikle maçı tamamlamak bir avantaj. Ancak bu avantaj bile Fenerbahçe'nin savunmanın sol ve sağında devşirme oyuncularla oynamak zorunda oynamak zorunda kalmasının ne kadar acıklı olduğu gerçeğini gizleyemez, gizlememeli de.

Bu arada Kayserispor'un genceciķ futbolcusu Emre Demir'in dün akşamki performansına şapka çıkarmamız gerektiğinin altını da çizmezsem ayıp etmiş olurum her halde.

YORUM YAZ