MENÜ

Altay farkı!

Abone Ol Google News

Gerçeğin altını kalın çizelim. Fenerbahçe dün akşam 1 puanı Altay Bayındır'ın müthiş performansı sayesinde aldı. Özellikle ilk yarıda Karagümrük azımsanmayacak pozisyonlara girerken, deyim yerindeyse gol vuruşlarında sıfır çekti sarı lacivertliler.

Haberin Devamı

Bir kere hiç dün akşamki kadar edilgen yada yumuşak bir orta saha izlenemiştik İsmail Kartal döneminde. Rakip her defasında elini kolunu sallayarak geçti Fenerbahçe'nin orta sahasını. Bu da Miguel Crespo'nun ve Mert Hakan'ın ne kadar değerli ve önemli futbolcukar olduğunu , takımı oyunun iki yönünde de ne denli ileri taşıdığı gerçeğiyle yüzyüze getiriyor bizi.

Şüphesiz, Crespo ve Mert Hakan'ın yokluğunda başka şeylere de tanık olduk dünkü maçta. Misal, Crespo'nun oynamadığı maçlarda bu sezunun en önemli performanslarından birini segileyen Miha Zajc resmen sıradanlaştı. Keza, Mert Hakan ve Crespo oynamadığında hem Rossi hem de İrfan Can kumaşlarını karşılığı olan katkıyı sunamıyor, üretkenlik ve yaratıcılık sorunu yaşıyorlar. Maalesef, ne Gustavo nede Sosa'nın artık Fenerbahçe'ye verebilecek şeyleri yok, bunu dün akşam bir kez daha gözlemledik.

Haberin Devamı

Halil Umut Meler gekecek vaad eden bir hakem. Nazım Sangare'ye verdiği kart ne kadar doğru ve yerindeyse İrfan Can'ın iki katı kadar elkol hareketi yapan Emre Mor'a sırtını dönüp gitmesi de kadar yanlıştı.

Dün akşamki maçın kanıtladığı bir diğer gerçek daha var. Osayi Samuel kanat beki olarak oynadığı maçlarda takımı adına daha yararlı oluyor, dolayısıyla İsmail Kartal dün akşam çok geç kaldı Samuel'in bu yönünden yararalanmak adına.

Volkan Demirel ve öğrencileri dün galibiyeti haketti bence. Savunmada harikalar yaratan Burak'ı da unutmayalım tabi.

YORUM YAZ