MENÜ

Hamzaloji

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’da Hamza hocayla neler değişti? Hoca önce düzeni oturtmaya çalıştı, sonra kadro değişti.Forma adaletiyle rekabeti arttırdı.Takıma mücadele arzusu,isteği kattı. Oyun temposu yükseldi. Özgüven geri geldi.Bireysel olarak herkesin oluşuma sahiplenme duygusu tavan yaptı . Her şeyden önce de takım olma, aile olma ve birlikte direnme içgüdüsünü kısa sürede Florya’ya yerleştirdi. Tıpkı Mersin maçının ikinci yarısında olduğu gibi. Gitti denilen maçta, Galatasaray yılmadı,savaştı,iki kez yenik düştüğü 90 dakika sonunda 3 puanı aslanın ağzından ama hak ederek aldı.Hamza hocanın kenar duruşu,oyuncusuna sahip çıkması kısa sürede alkışı hak etti. Aydınus’un tartışmalı kararlarına karşın kenarda sadece işine bakıp bir saniye bile oyunu provoke etmeyerek tam bir futbol emekçisi olduğunu da belgeledi.

Hamza hoca geçen hafta Konya’yı sahadan silen 11’i sürdü sahaya. Ancak ilk 45 dakikada Galatasaray Mersin karşısında tutuldu kaldı. Orta sahayı kaybetti, pas hataları ve atağa çıkarken yapılan top kayıpları rakibin iştahını arttırdı. Nakaoulma başta Telles’in sonra Sabri’nin kulvarında cirit attı.Semih ile Chedjou,Mersin’i sadece seyretti.Muslera bu iki oyuncuyu da birbirleri ile konuşması için uyardı.Ama faydası olmadı.Emre formayı hakkıyla kaptı ama kredisinden dün çok kullandı.Nitekim ikinci yarıda yerini Hamit’e bıraktı.Oyunun bu bölümünde Rıza hocanın takımı ilk yarıda Galatasaray karşısında farkı açabilecek pozisyonları buldu ve cömertce harcadı.

İkinci yarıda sahada farklı bir Galatasaray vardı.Daha çok koşan,mücadele eden ve rakibini ısıran bir takım Mersin’i sahasına hapsetti.Bu yarıda Sabri ve Telles kanatları çok iyi kullandı, adeta ilk bölümün acısını çıkardı.Sabri sahaya ruhunu koydu.Melo çok çalıştı.Selçuk hem top kaptı hem bu topları oyuna doğru soktu.Hakan Balta maçın kopma noktasında takımına hayat veren müdahaleyi yaptı.Burak-Umut-Sneijder arkadaşlarına ayak uydurdu.Bu mücadele ve azim; gitti denilen maçı geri getirdi. Aydınus’un bazı kararları tartışmalara yol açtı.Tabii bunda en büyük etken ligimizdeki hakem düdüklerinde yaşanan standartsızlık. Hakem yönetimlerinde standart dışı kararlar dikkat ve tepki çekiyor. Bu maçta da Servet’in (2) ve Serkan Balcı’nın ceza alanı içinde topa elle müdahaleleri gözden kaçtı. Hakemler, Galatasaray’a ve diğer takımlara gösterdiği cesareti Fenerbahçe’ye kullandığında bizce ligin düdük dengesi yerine oturur.

Galatasaray zorlu bir 90 dakikayı kayıpsız kapadı. İlk yarıda fark yiyeceği bir maçı ikinci yarıdaki oyunuyla çevirdi.Maçı hissetti,yaşadı ve kazandı.

YORUM YAZ