MENÜ

Zihniyet iflas etti!

Abone Ol Google News

Kulüpte dedikodular almış başını yürümüş,15 kişilik yönetim kurulunun yarısından çoğu çoktan fişi çekmiş, seçim kararı bile eksik yöneticilere telefon edilerek alınmıştı.Balıkesir maçı öncesi Başkan seçim rüzgarının Florya’yı olumsuz etkilememesi adına bizzat kampı ziyaret etti. Teknik heyet ve oyunculara “Merak etmeyin” mesajını iletti. Oyuncu alacakları konusunda ise garanti verdi. Çünkü Başkan Aysal bu süreçte topun çizgiyi geçip geçmemesinin artık daha da önem kazanacağını çok iyi biliyordu. Ama evdeki hesap Balikesir’e uymadı. Ne yazık ki kimliğini ve kişiliğini yitiren Galatasaray ligin yeni ve sıkıntılı ekibi karşısında havlu attı.Yenilgiden de fazlası; oynadığı futbolla sanki bu sezonu daha başından kapattığını ilan etti.

Haberin Devamı

Prandelli bu hafta savunmada sağ ve sol beklerini değiştirerek başladı oyuna. Defansın önünde Yekta-Dzemaili-Selçuk,ilerde ise Bruma-Sneijder- Burak şeklinde dizildiler.İtalyan hocanın sisteminde kanatlarda iki bekini ve ilerde Bruma ili Sneijder’i kullandı yine.Bu tercih ortada özellikle Selçuk’un ve de Dzemaili’nin etkinliğini azaltıyor bana göre.Selçuk’u sağ içerde oynadıkça verimli olamıyor. Bu da geldiği ilk 2 yıl takımı maestro gibi yöneten, pas trafiğini yönlendiren ,takımın beyni olan bu oyuncunun performansı düşmüş gibi değerlendirilip eleştirilmesine yol açıyor.Oyunun merkezi olmayınca da orta sahada tam anlamıyla bir kaos yaşanıyor.Kim ne yapıyor belli değil. Örneğin Dzemaili ne oynuyor?Bunu 61. Dakikada oyuncu Umut Bulut’la değişirken yanına gidip sorsanız cevap vermekte zorlanır.Bu düzende Galatasaray hucümda verimli olamadı.Karmaşadan nadiren de olsa çıkan pozisyonlarda Burak ofsayt rekoru kırınca Galatasaray gol bulamadı.Ama Balıkesir ilk yarıda iki kez geldi,iki de gol buldu.Kiralık tüfek Sercan,Chedjou’yu Bandırma’ya yolladı,Semih’ten de destek alıp ağları havalandırdı.Son anlarda ise Gökhan Ünal yine tavanı salladı.Devrenin sonunda gelen bu gol maçın kaderini de belirledi.

Haberin Devamı

Galatasaray ikinci yarıda skoru kabullenmiş, etkisiz ve ruhsuz bir şekilde sahada dolandı durdu. Cılız ataklarla rakip alanda skoru değiştirme çabası yetersiz kaldı. Sahadaki futbolcular dahil aslında herkes biliyordu ki bu maçı çevirecek ruh, anlayış ve arzu çoktan bitip tükenmişti.

Kasa nasıl tam takırsa ,saha da iflas etmişti.3 yıl boyunca 3 teknik direktör değiştiren,bir devre arasında 9 oyuncu getirip bir tanesini bile bugün sahada oynatamayan,seçildikçe yönetici yutan,seçildikçe seçime giden bir zihniyet de belki bu gece iflas etti.

YORUM YAZ