MENÜ

Yönetimin operasyonu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray için Kasımpaşa karşılaşması moral ve toparlanma maçıydı. Zorlu Dortmund deplasmanı öncesi kendine gelme,özgüvenini tekrar yakalama maçıydı.

Yeni yönetimin de ilk resmi sınavı idi.

Yönetim ilk icraatını maçtan önce yaptı. Sabri ilk 11'e Sneijder kulübeye giderken; Albayrak Etkisi'nin Florya'ya damgasını vurduğu belgelendi. Değişim sarı-kırmızılı ekipte, yerli oyuncu lehine fark yaratırken yönetimin ara transfer operasyonunun da sinyallerini verdi bize.

Ancak kulüpteki ve Florya'daki değişim maç boyunca sahaya yansımadı ne yazık ki. Galatasaray futbol takımı ne bir maç öncesinden farklıydı,ne de bir maç sonrası için umut veriyordu.

Düşünün ilk yarıda tribünleri 5 aydır sürgündeki Sabri'nin ortası ayağa kaldırıyor,bunun dışında Galatasaray rakip kalede etkisiz dolaşıyor, orta sahada top yapamıyor,kapanan Kasımpaşa karşısında çaresiz kalıyordu. Adem Büyük'ün attığı gol ise takımın acizliğini kanıtladı adeta.Geri pasın geriye dönüşü,arkaya atılan tek topta Galatasaray'ı devirmeye yetti..

İkinci yarıda görüntü değişmedi.

Ama Prandelli kendi değişikliklerini yaptı. Sneijder'in,Umut'un,Dzemaili'nin katılımı az da olsa canlılık getirdi oyuna ama iyi futbol gelmedi. Düşünün sadece Galatasaray'ın değil maçın ilk korneri 79. dakikada geldi. Burak'ın eşitlik golü dışında rakip kalede pozisyonu olmayan Galatasaray maçın son anlarında attığı golle 3 puanı, morali kaptı, yeni yönetime de ilk galibiyeti tattırdı.

Herkes maç berabere bitti derken isyanın adı Chedjou oldu.Yoktan yarattığı kornerden gelen Sabri ortasına bir de asist ekleyince,maç başından beri oğlu için dua eden Umut'un annesinin arzusu kabul oldu, yüzünde güller açtı.

Galatasaray sıkıntılı bir süreçte ciddi bir rakipten değerli ve önemli bir galibiyet aldı. Futboluyla izleyenleri tamin etmekten uzak kaldı ama uzun lig maratonunda hanesine kritik bir kazanç yazdı. Hem de derbi haftasında.

YORUM YAZ