MENÜ

Perşembe'den Pazar'a

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hamza hoca Rize maçını, Diyarbakır maçında kazandı aslında.Kupa maçındaki denemeleri ona doğruları gösterdi. Pandev'i,Yekta'yı,Olcan'ı gördü..

Melo'yu stoperde gördü..Gördüklerini beğenmedi.Ve bu 11'e döndü! Dört sezonun değişmez ikilisi Melo-Selçuk'u bozmadı.Emre Çolak'ı sol,Bruma'yı sağ kanatta kullandı.İlerde tek forvet Umut'a görev verdi.

Sarı-kırmızılı ekip oyuna istekli,arzulu ve tempolu başladı. Golü de erken buldu.Üst üste fırsatları harcadı.Bu oyunda takımın coşkusu kadar Hikmet hocanın eksiklerinden kaynaklanan defans kurgusu da Galatasaray'ın ekmeğine yağ sürdü. Rize'nin de stoper sıkıntısı vardı. Giray'ın yokluğunda orta sahadan Slyvester,önce Orhan sonra sağ bek Koray derken,Bruma biraz becerikli olsa maç daha 15. dakikada kopacaktı. Ama final vuruşlarında etkisiz kalan Bruma devre biterken yaptığı aşırtmayla hem takımın rahatlattı,hem de hak ettiği gole kavuştu.

Oyunun geneli Galatasaray'ın kontrolünde sürdü.Orta sahada Selçuk ve Melo savunmada ve hücumda doğru hamleler yaptı. Selçuk iştahlı oyunuyla göz doldurdu.Emre gereksiz arayışlara girmediği sürede iyiydi.Sneijder kalitesini oyunuyla,paslarıyla kanıtladı.O attıkça takım kazanıyor istatistiğine bir halka daha ekledi.Gol sonrası Hamza hocaya koşması ise attığı golden de kıymetliydi.Umut çok top ezdi.Muslera maçın kolay gözükmesine neden olan çok zor ve kritik toplara mükemmel uzandı.Hakan Balta'ya ise ayrı bir paragraf açmak gerek.Tam bir profesyonel tam bir görev adamı.Her zaman sakin,her zaman hazır.Yine çok çalıştı; her topa,her kademeye koştu..Tek bir hatasında bile gereksiz yere ıslıklanan Balta dün gecenin kusursuz oyuncusuydu.

Gecenin sıkıntısı ise Burak Yılmaz'dı. Yırtık derecesinin kaç kırat olduğunu net olarak anlayamadığımız,uzakdoğu krem kürleriyle 3 hafta yerine 5 güne iyileştiğine inandığımız Burak sahaya girdikten kısa bir süre sonra acıyla kıvrandı.Bu beklenmeyen değişiklikten akıllara takılan ise ya teşhiste,ya da açıklamalarda bir düzeltmeye gitmek gerektiği oldu.

Galatasaray lige kaldığı yerden devam etti.Arzulu oyunuyla göz doldurdu.Attığı kadar kaçırdı.Zirve için gerekli 3 puanı artı hanesine yazdırdı.Perşembe'den pazara çok şeyin değiştiğini kanıtladı.

YORUM YAZ