MENÜ

Kaybeden kim?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Büyük Başkan; Prandelli’ye sezon başında “bu yıl şampiyonlar ligini unutalım lige ve 4. yıldıza odaklanalım” dedi. Ardından İtalyan hocayı takımla birlikte kek kalıbına soktu. Ekonomik durum bunu gerektiriyordu. Taraftardan durum saklandı, ama gerçeklerin üzeri örtülü kalamıyordu. Sonrasında Büyük Başkan “Artık sıkıldım, ben gidiyorum ,küstüm oyuncak sizin olsun” dedi ve istifa etti.Bu gelişme üzerine yeni oluşan geçici (!) AKUT yönetimi Prandelli’ye Galatasaray’ın kuruluş amacının Türk olmayan takımları da yenmek olduğunu hatırlatıp,uyardı. Pastalar kesildi,Karadeniz yemekleri yenildi ve yeni yol haritaları belirlendi.Kabul edelim ki ne kadar Akdenizli sayılsa da bir İtalyan,bu kadar kısa süre içinde,bu kadar değişen hedefler karşısında şaşırabilirdi.Nitekim Prandelli’nin kafası Trabzon maçı öncesi karıştı.Cumartesi gecesi Trabzon maçı mı,yoksa Çarşamba gecesi Anderlecht maçı mı daha önemliydi?

Trabzonspor kötü gidişe dur diyebilmek adına hocasını gönderip yerine Ersun Yanal’ı getirerek kökten rotasyona girmiş ve Galatasaray maçı öncesinde takımı başka bir hava ve ruhla hazırlamıştı. Nitekim Yanal’ın “Genç dinamik takımız,futbol zevki ve keyfi vermek amacımız” sözleri bu hedeflerini anlattı.Ve 90 dakika sonunda haklılığını dosta düşmana kanıtladı.

Galatasaray cephesinde ise Prandelli rotasyon bıçağını zamansız ve anlamsız kullanarak Hamit-Semih-Sneijder gibi önemli silahlarını yedeğe bıraktı. İtalyan hocaya göre 80 maç oynayacak durumları yoktu ve Florya’da kalanlar da iyi çalışmıştı! Sebebi ne olursa olsun, herkesin ligin en iyi oyuncusu dediği Sneijder’i neden kulübede bıraktığını kendisi dışında anlayan olmadı. Hem de tek forvet çıktığı bir maçta. Hem de lig için en kritik maçlarından birinde. Prandelli sol açıkta Yekta ile başladı oyuna,oyun içinde Emre ile yer değiştirdi.Bir ara Olcan da sola geldi.İkinci yarıda Umut,Sneijder,Tarık oyuna girdi. Ama değişen tek şey Trabzon’un lehine spor tabelası oldu. Galatasaray 15 dakika şöyle bir parladığı maçta acı ve tarihi bir yenilgi tattı.Trabzon attığı kadar kaçırdı.Ruhunu bırakmış oyun ve anlayış beyaz bayrak açtı ve adeta teslim oldu.

Bu maç bize ve camiaya artık Prandelli ile olmayacağını kesin olarak anlattı.Galatasaray’da işlerin sadece yönetim değiştirerek düzelmeyeceğini de gösterdi.Böyle belirsiz,böyle sistemsiz,böyle ahenksiz bir yapının Florya’da futbolcu gazlamayla bir yere gelmeyeceği de belgelendi. Bu acı Arena gecesinde, aslında radikal kararlar alarak yola çıkanların önünü kesenler yenildi.

YORUM YAZ