MENÜ

Zico ve talebelerine

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bugüne kadar hiç takdir görmediniz, emeklerinize, yeteneklerinize ve hedeflerinize kimse saygı göstermedi. Hatta kendi taraftarlarınız bile yuhaladı, ıslıkladı. Ama bütün bu karanlıklar karşısında bile yumruğunuzu hiç çözmediniz. Yılmadınız, inandınız, kenetlendiniz ve başardınız.
Ancak şunu bilin ki, bu kadar ağır saldırı altında olmanızın tek geçerli nedeni Fenerbahçe’de görev yapıyor olmanızdı. Tıpkı sizden öncekilere, onlardan öncekilere yapıldığı gibi. Çünkü bu ülkede bu formayı taşımak, özellikle son 15 yıldır ateşten bir gömlek giymekten farksız.
Kaptan Alex, kendi sitesinde yer alan ‘Saygı’ başlıklı eski bir yazısında, “13 yıllık kariyerimde kupalardan daha çok sevindiğim bir şey varsa o da; formasını giydiğim kulüplerden hep saygı görmek” cümlesini kuruyor. İşte bu Alex, insanüstü istatistiğine rağmen bizim medya ulemalarından zerre kadar saygı görmedi. Yetmedi, kendi taraftarlarına da hedef gösterildi.
Her ağzını açtığında saygıdan söz eden, dünyanın en saygın futbol adamlarının karşısında düğme iliklediği Zico bile sürekli aşağılananlar kervanına katıldı. Basın toplantılarında sorulan pespaye ve sırıtkan sorulara bile derviş gibi cevaplar verdi. Ancak bütün bu fütursuzluklara bugüne kadar verilen en güzel yanıt Şampiyonlar Ligi’ndeki performans oldu. Öyle ki, bazılarının dilleri dolandı, ne yazacaklarını, ne diyeceklerini nasıl kıvıracaklarını şaşırdılar. Bunun rövanşını almak için kalemlerini daha da sivriltip pusuya yatacaklar, en küçük bir başarısızlıkta ya da tökezlemede eskisinden daha acımasız, daha saygısız bir şekilde saldırıya geçecekler.
Türkiye’deki negatif futbol gerçeklerini, sadece pozitif futbol inancıyla dize getirmeye çalışan Zico ve talebelerinin bir görevi daha var; Süper Lig’de kalan tüm maçlarda aynı performansı, aynı ciddiyeti ve aynı karakteri göstermek. Başarının sürekliliği buna bağlı. Çünkü seneye yine Devler Ligi’nde yer alabilmenin vizesi bu maçlardan geçiyor. Hepsi, kayıpsız geçilmesi gereken ön eleme maçından farksız. Her biri ayrı bir final.
Kim ne derse desin, tarih sizlerle ilgili hükmünü notlarına düştü bile çoktan. Size göz göre göre yapılan saygısızlıkları ve bunları reva görenleri de. Kalan son 9 maçta emeğinizi, yeteneğinizi, kapasitenizi, bilginizi, birikimlerinizi aşağılayanlara ders vermek zorundasınız. Bunu başarabilecek bir ruha sahip olduğunuzu fazlasıyla gösterdiniz, inancınızla inanmayanları madara ettiniz. Kimin ne yazdığına hiç aldırmadan yüreğinizle, emeğinizle tarih yazmaya devam edin yeter!

YORUM YAZ