MENÜ

Yıldırım istifa!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

O, tarihi değiştiren seçim sırasında ben de bir çok kişi gibi Vefa Küçük’ün seçilmesini istiyordum. Çünkü Aziz Yıldırım’ın ‘uçuk-kaçık’ ve ayağı yere basmayan vaatleri, politik arenada çok alışkın olduğumuz ve asla gerçekleşmeyen popülist söylemler gibi geliyordu bana da... İktidar için, Fenerbahçe gerçeklerini görmezden gelen, inkâr eden biri gibi geliyordu. Alışıktık.
Sonra arı kovanlarını tek tek çomaklamaya başladı. Başkan, futbolcu, teknik direktör getirip götüren, kulübün kaderini elinde tutan çıkar odaklarını tek tek imha etmeye başladı.
İşgalcilere savaş açtı.
Çok canı sıkıldı. Çok ihanetler gördü. En ummadığı, en adam zannettiği isimlerden, en olmaz zamanlarda hem de... Dedikodu geleneği yüzünden ne adam gibi adamlardan yüzünü dönmek durumunda kaldı.
Ne getirirken beğendirebildi, ne gönderirken. Öncesinde de sonrasında da kıyamet koparıldı. Gelen gidenlere bırakın sevgiyi, saygı duyanların sayısı, azınlığın bile azınlığı kadardı ancak. Boşverin medyayı, Fenerbahçe camiası ve taraftarından söz ediyoruz.
Kimseyi ve hiçbir şeyi beğenmeme hastalığı, ucuzlatma, küçük görme ve murdar etme yarışı ne yıllarını alıp götürdü bu kulübün. Dün Löw, Osieck, Denizli, Daum, Zico, bugün Luis Aragones... Görünen o ki, hâlâ ders alan yok.
Sanki bu kulüp yıllardır Avrupa’da kazanmadık kupa bırakmamış. Üst üste on yıllarca şampiyonluklar yaşamış. İnanılmaz bir zenginliği varmış, ama hovardaca heba edilmiş gibi bir hava estiriliyor.
1.5 milyar dolarlık bir şirketi yoktan var ederek Fenerbahçe’ye kazandırmış.. 120 milyon dolarlık pırıl pırıl bir stat yapmış. Sponsorluk, Fenerium gelirleri, diğer kulüplerin toplamının iki katını aşmış. Yatırımların ardı arkası kesilmiyor. Kombine satışları 30 bini yakalamış. Amatör branşlar şahlanmış. Kimin umurunda?
Ne diye ince eleyip sık dokursun ki, kulübün parasını harcarken! Kendi cebinden mi harcıyorsun? Borçlansan cebinden mi ödeyeceksin? Boşver, tıpkı eskisi gibi, eskiler gibi bol keseden har vur harman savur, gitsin... Kime hesap sorulmuş ki bugüne kadar, kimler aklanmamış ki? Sana mı kalmış pişmiş aşa su katmak?
Ne diye ‘dünyanın en güçlü ve en büyük kulübü’ diye bir fitne soktun durduk yerde milletin aklına. Eski tas eski hamam; ne de mutluydu herkes; rakipler de, düzen de, gruplar da, taraftarlar da, medya da. Bir sene lay lay lom, üç sene harala gürele geçinir giderdi kulüp.
Eee, bunları yapmakta ayak diretiyorsan hâlâ, güdük beyinli kumbaracıları tasfiyeye devam diyorsan, bu kadar eleştiri, iftira, nankörlük, ihanet ve sıkıntı az bile aslında...
Yazının başlığı da bu inat yüzünden atıldı zaten.

YORUM YAZ