MENÜ

Yanlış işler!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe, kaybettiği oyun gücünü ve zekâsını Mehmet Yıldız, Petkoviç ve Musa Aydın’da arıyorsa, bu, yanlışı yanlışla örtmek anlamına gelir. Bence boş, nafile ve israftan öteye geçecek bir hamle değil. Teşhis de yanlış, tedavi de!
Bu takım, Daum’un kurduğu ihtişamlı orta saha imparatorluğunu şu veya bu nedenle lağvettiği ve yerlerini de dolduramadığı için bu fakirliğe geriledi. Orta saha, çağdaş futbolun olmazsa olmazı, dinamizmi, deprem kazığı, stratejik köprü.
Fenerbahçe ne çektiyse bu bölgeden çekiyor. Defansın sürekli hata yapmasının ve kart problemine girmesinin nedeni de burası, forvetin aciz ve yalnız kalmasının nedeni de...
Fenerbahçe’nin körelen yanı için yönelmesi gereken oyuncu tipi Murat Ceylan, Gökhan İnler, Selçuk İnan ve Mehmet Topuz’du. Hadi Topuz’u vermiyor Kayseri, Selçuk da zaten yaptı transferini. İşte her yerinden enerji fışkıran Murat Ceylan orada, işte bence 3 Aurelio edecek gencecik Gökhan İnler orada... Al ikisini, bir aksilik olmadıkça 10 yıl başın ağrımaz.
Artık DNA uyuşmazlığı kesinleşen düşük maliyetli Maldonado’nun mevkisine de savaşan, oyun zekası, hızı, hücum-defans becerisi ile tecrübesi yüksek yeni bir adam şart! Fransa Ligi dünyanın en verimli önlibero tarlası mübarek. Biraz mübalağalı olacak, ama herhangi bir takımdan herhangi birini getirsen yeter.
Sözün özü şu ki; Fenerbahçe, orta saha imparatorluğunu bir daha hiç yıkılmayacak hatta sarsılmayacak biçimde, eskisinden daha ihtişamlı şekilde yeniden inşa etmeye mecburdur. Birinci önceliği budur.
Eğer Güiza’nın verimsiz çırpınışlarına ilaç aranıyorsa, ya yeni bir Nobre bulacaksınız ya da rakip defansı yıpratacak, korkutacak, hava hakimiyeti yüksek, dağıtıcı, top saklama ve sırtı dönük oynama becerisi gelişkin güçlü bir ikinci santrfor alacaksınız. Yabancı olmuyorsa, elinizin altında en azından bir Sinan Kaloğlu olacak. Volkan gidecek diye kaleci arayışı varsa o zaman çifte vatandaş Hasagiç orada duruyor. Musa Aydın belki, ama Mehmet Yıldız ve Petkoviç asla bu takımın oyuncuları değil. Üstelik de fahiş fiyat çekecekleri kesinken...
Bütün bunların yerine pişman olmuş Appiah’ı affedin bari! Hem bonservissiz hem de bir çok arızayı düzeltir.
Ayrıca Avrupa, gurbetçi yetenek kaynıyor. Hem altyapıları daha sağlam, hem bonservisleri daha gerçekçi, hem oyunları tertemiz, hem de zihinleri hiç kirlenmemiş.
İyi bayramlar!

YORUM YAZ