MENÜ

Sadece Melo yetti

Abone Ol Google News

Bu sefer de kendisini uzak ara lider yapan bütün vasıflarını Kadıköy’de unutup gelmişti sanki Arena’ya. Sarı-Lacivertliler için bu maçın kader adamı pozitif ya da negatif anlamda Emre Belözoğlu olacaktı. Ya Trabzon deplasmanındaki sazı eline alıp rakibi yıkacaktı ya da provoke olup kendi takımını yakacaktı. İkincisi oldu.

Haberin Devamı

Melo, Fenerbahçe’nin eksenini kaydıran adamdı. Daha maçın hemen başında arkadan gelip Emre’nin baldırına diziyle vurdu. O andan itibaren Emre maçtan kopup Melo’ya kilitlendi. Kıstırıp rövanş almak isterken de ‘beklenen’ kırmızı kartı gördü. Tam o anda Melo’nun yüzündeki mimikler ve yaptığı hareketler bir zafer kutlaması gibiydi. Emre bu yaptığıyla kendi takımını hem eksiltti hem de provoke oldu. Hemen akabinde Melo’nun bileğine basan Mehmet Topal’a hak ettiği kırmızı kart çıksa, Fenerbahçe soyunma odasına 9 kişi gidecekti. Mutlak kazanmak zorunda olan Galatasaray’ın oyuna baskılı başlayacağı bir hafta önceden belliydi. Rakibinden çok daha rahat olan Fenerbahçe’nin bu anlarda soğukkanlı kalması ve pas trafiği ile oyunu sakinleştirmesi gerekiyordu. Ancak Sarı-Kırmızılılar buna bir an bile izin vermedi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin sahadaki iletişim yollarını tıkayıp kanatlarını kilitleyip çaresizliğe sürükledi.

Lig sonuncusu Kayserispor bile o statta böyle ağır baskı yememişti. Fenerbahçe üst üste 3 pas yapamadı. Golü yedikten sonra korkup iyice sindi.

Skor 1-0 olsa bile derbinin kısa özeti şudur: Galatasaray en çekindiği maçta, en sorunlu zamanında çıktığı ölüm-kalım karşılaşmasında ligdeki en rahat galibiyetlerinden birini almıştır. Bu anlamda başta Emre olmak üzere Fenerbahçe’ye ciddi bir teşekkür borçludur.

YORUM YAZ