MENÜ

Merak ettiğim sorular

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

1- Ahmet Çakar’ı kim neden öldürme kastıyla vurdu veya vurdurdu? Tetikçisi ya da azmettireni kimdir? Sayın Cerrah o günden bugüne hangi bulgulara ulaşabildi? Çakar’ın elinde 13 sayfalık bir el yazısı itiraf var mı? Varsa kendi gazetesi bile neden yayınlayamadı? Aynı tehdit günümüzde de geçerli mi? Sayın Zekeriya Öz, bu konuda ne düşünmektedir?

2- Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş’a nasıl getirildi? Eğer öyle değilse Başbakan ve Cumhurbaşkanı kendisini niçin arar? Peki ya aynı makamlar Hakan Şükür’ü niçin kabul ederler? O’nu alkışlayan gazetecilerin konumu, durumu ve gerekçeleri nelerdir?

3- Sinan Engin ile Çakıcı görüşmeleri ayan beyan ortalığa saçılmışken, Lucescu hangi gasptan söz edebiliyor? İki şampiyonluğunda da yaşanan rezaletler gün gibi ortadayken, kendisi mağdur mudur, gasp edenlerin tarafında mıdır? Çalıştığı kulüpler O’nun şampiyon yaptığına zerre kadar inansaydı, bu kadar kolay gönderilebilir miydi?

4- Rahmetli Hasan Doğan’ın siyasetle geldiğini haklı olarak söyleyenler, Mesut Yılmaz ve Mehmet Ağar’ı hâlâ apolitik bir esnaf mı zannediyorlar? Sami Yen’de loca sahibi olan Ulusoy’un kestirdiği kurbanları, Çakıcı’nın şoförünün hem poliste hem savcılıkta hem de mahkemede itiraf ettiği el yazısı talimatı nereleriyle sindiriyorlar?

5- Çıkar amaçlı suç çeteleri futbolun, kulüplerin, tribünlerin, menacerlik kurumunun ve federasyonların içine ne kadar sirayet etmiş durumdadır? Cemaat ve tarikat futbolculara, hocalara ve spor medyasına ne ölçüde hakim durumdadır?

6- Galatasaray ile sözleşme imzalayıp antrenmana çıkan İlhan Mansız, nasıl bir gecede Beşiktaşlı olmuştur? Galatasaray’dan neden en küçük bir tepki yükselmemiştir?

7- Teknik direktör tercihleri ağırlıklı olarak liyâkate mi, siyasete mi, tarikat telkinine mi, ucuz banka kredisi şartına mı, federasyona mı, kumar borçlarına mı, yoksa yayıncı kuruluşa şirin görünme kriterine göre mi işlemektedir?

8- Fenerbahçe Başkanı, ilk istifasını kendisi bile bilmezken, bazı gazeteciler nereden ve nasıl bilmiştir?

9- Canlı, yanlı ve zanlı yayında, kameralara parmak sallanarak ilân edilen ‘medya getirir, medya götürür, ona göre haa!’ felsefesinin dayanağı nedir? Çakıl taşlarını temizlemek onların görevi midir?

10- Demirören grubuna ait iki tüpgaz firmasının sponsorluğunda TV programı yapıp keseyi doldurmak, sonrasında da güya önceden muhalif olduğu bir federasyon başkanının emri altındayken eski ‘gizli patronuna’ bodoslama sallamak nasıl bir duygudur?

11- Başkan adayı bir muhalifin radyosuna doluşup, maaş karşılığı mevcut yönetime aralıksız sallamak etik bir duruş mudur? Patronları, kendi saflarındaki bazı gazetecileri bu yolla doyuracağını çete davası dosyasındaki dinleme kayıtlarında, Tahir Kıran Bey’e 4 yıl öncesinden söylemiş midir?

12- Bir tribün grubu kulübün ‘kalbi’ olabiliyorsa, istisnasız bütün organları hangi kişi ve kurullara denk düşmektedir? ‘Yöresel keriz’ dalgalarından sonra ‘duruş/kuruş’ paritesi hangisinin lehinde abartılı bir şekilde açılmıştır?

YORUM YAZ