MENÜ

Kazanan belli

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Pazar günü son yılların en kritik derbisi oynanacak. Tam anlamıyla ‘Rus Ruleti’ gibi. Futbolsuz bir futbol gecesi olabilir, ama mücadelenin, psikolojik harbin, hem sahadakilerin, hem tribündekilerin, hem de ekran başındakilerin sınırlarını zorlayacağı kesin.
Fenerbahçe geçen sezon suyun haricinde her şeyin atıldığı, ama propaganda ile ‘su maçı’ seviyesine indirgenen provokatif atmosferden sükunetiyle başı dik ayrılmayı başarmıştı. Şimdi bir karar maçı daha onları bekliyor. Ancak bu kez şartlar daha farklı, tansiyon çok daha yüksek.
Bu tür maçlarda bütün parametreler, istatistikler felç olur, hatta bazen tersine işleyebilir. Daha çok mücadele eden, daha çok koşan, daha dikkatli ve sakin olan ayakta kalabilir ancak. Fenerbahçe her maçta yaptığı gibi yine kendi oyununu oynamaya ve bunu rakibine kabul ettirmeye çalışacak. Asla beraberliğe oynamayacak. Galatasaray ise pas yapan ayakları etkisizleştirip, kaos ve karambol futbolundan sonuç almaya çalışacak. Ancak bu maç şampiyonu mutlak belirleyecek maç değil. Ondan sonra iki maç daha oynanacağını kimse unutmasın.
İki camianın hedefleri açısından çok farklı anlamı var bu şampiyonluğun. Yıllarca kendi zaferlerinden bile hezimetler üretmeyi başaran Fenerbahçe yok artık. O devir eskide kaldı. Mutlu sona ulaşamazsa sadece bir şampiyonluk kaybeder, o kadar. Ne hedeflerini şaşırır, ne de Büyük Yürüyüş yolundaki rotasından ve planlamasından sapar. Ancak şampiyon olursa çok daha ötesinde kazanımları olur. Her şeyden önemlisi de Türk Futbolu’nda bir devrin kapanıp, yeni bir devrin açıldığını bağıra bağıra ilan eder. ‘Papermoon’ ittifakçılarının canını en çok sıkan, rahatsız eden ve paniğe sevk eden işte tam da bu.
Galatasaray ipi göğüslerse sadece bir şampiyonluk kazanır. Yüzleşmeye yanaşmadığı gerçeklerini halının altına süpürür ve biraz daha zaman kazanır. Ancak bu, on yılı aşkın süredir devam eden ‘devr-i saadet’in bittiği, bu halkanın zincirlerinin kırıldığı gerçeğini değiştirmeye yetmez. Ama şampiyon olamazsa, çok daha fazlasını kaybeder. Bütün güzelleme dolu hamasetlere rağmen çok ciddi bir sarsıntı ve hesaplaşma yaşayacakları da muamma değil. Bu kaybı, kazanca çevirmek de ellerinde, çünkü önlerinde acılardan, ihanetlerden ve kaostan süzülerek bunu başarmış Fenerbahçe örneği var.Hakem hatalarının, sporu utandıran çirkefliğin, saha içi ve saha dışı provokasyonun, şiddetin öne çıkmadığı, sadece futbolun konuşulduğu bir maç olsun yeter. Sonuç ne olursa olsun, kazanan şimdiden belli!

YORUM YAZ