MENÜ

Kafalar karışık

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Katı disiplin aşığı Aragones ile birlikte, Fenerbahçe futbol takımında her şey tepeden tırnağa değişiyor. Antrenman ve oyun anlayışıyla birlikte, futbolcu-teknik direktör ilişkisi de yeniden şekilleniyor.
Futbolcular açısından alışkanlıkların ve ezberlerin tamamen silbaştan olduğu, sancılı ve huzursuz edici bir uyum dönemi... Yeni hocaya, yeni sisteme, yeni takım arkadaşlarına adaptasyon sıkıntılı bir süreç gerektiriyor.
Omuzuna taktığı şampiyonluk apoleti ile fırtınaları erteleyen Aragones’in, başta Fenerbahçe taraftarı olmak üzere, medya nezdinde de kredisi hayli sınırlı... Yüzlerdeki riyâkâr iyimserlik maskeleri, en küçük bir sendelemede düşecektir.
Bütün bunların dışında Aurelio’yu kaybetmenin yanısıra, Deivid ve Vederson’un uzun sürecek sakatlıkları da çok önemli handikap oluşturdu. Deivid, pas trafiği, oyunu yönlendirme, rahatlatma, süratlendirme, gol vuruşu ve asist açısından kilit isimdi. Her şeye rağmen bu şanssızlıkların sezon başında yaşanması ironik de olsa bir şans.
Futbolcuların, Aragones ve sistemine uyum konusunda kafalarının çok karışık olduğu -mücadele anlamında gelişme olsa da- oynanan hazırlık maçlarından belli. Selçuk ve Deniz’in kendilerini hiç olmadığı kadar futbola ve çalışmaya adayarak bir istikrar yakalamaları şart. Maldonado’nun farklı bir sezon geçirip geçiremeyeceği başlı başına muamma. Emre, hem orta sahada pres yapıp, hem savunma ve hücum hattı arasında köprü kurma gibi ağır bir görevi yerine getirebilir mi? Ya da bunu tek başına ne kadar sürdürebilir? Bu durumda orta sahaya savaşçı ve ayakları düzgün bir transfer şart.
Güiza, La Liga’nın penaltısız gol kralı. Kumaşı da, kalitesi de tartışılmaz. Ancak bonservisine verilen para sürekli tartışılacak. Fenerbahçe’nin ve yönetimin yumuşak karnı olacak.
Bütün bu olumsuzluklar nedeniyle MTK maçı öncesi gerilim yüksek, kafalar hayli karışık. Avrupa’da hedefi ‘en az çeyrek final’ olan kulübün, ön eleme turlarında yaşayabileceği tatsız bir sürpriz, kıyamet senaryosundan farksız olur. O nedenle şimdiden işi çok ama çok sıkı tutmak gerekiyor. Ciddiyetsizliğin ve küçümsemenin bedeli çok ağır olur.
Artık bu çok bilinenli denklemi çözmek Aragones’in işi. Önce kendi, daha sonra da futbolcuların kafasını berraklaştıracak olan O... Aksi taktirde kendisinin de camianın da kimyası karmakarışık olabilir. Geçiş ve uyum döneminin minimum hasarla atlatılması şart!

YORUM YAZ