MENÜ

Emel Gurbeti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yahya Kemal’in Mehlika Sultan’a Yolculuk şiiri gibi Fenerbahçe’nin Avrupa serüveni; bitmeyen bir emel gurbeti... Sevilla ve ondan sonraki her maçın açılımı ‘tarihinin en önemli mücadelesi’ olarak kayda geçecek. Menzil hep yenilenecek.
Sarı-Lacivertli kulüp, kendi yenme ve hedeflerine yürüme açısından bir kritik maça çıkıyor 3-2’nin rövanşında. Futbol dervişi Zico’nun da vurguladığı gibi, üç olasılıktan ikisi Fenerbahçe lehine çalışacak Endülüs ellerinde. Yine de çok zor, ancak imkansız değil. Neredeyse takımının Avrupa macerasının tamamı kadar Şampiyonlar Ligi kariyerine sahip Carlos’tan gelen olumsuz haber, herkesi etkiledi. Çünkü o, engin tecrübesi ile sahadaki varlığıyla ve hatta yaptığı tek bir hareketle bile Fenerbahçe’yi sakinleştiren, özgüven pompalayan bir fenomen. Ne yazık ki, moral verebilmek için bile gelemedi Sevilla’ya...
İstanbul’daki yenilginin acısını bir türlü unutamayan İspanyol ekibi, bu maça özel bir motivasyonla çıkacak. Deportivo maçındaki tutuk oyunları ve Jimenez’in oyuncu tercihleri de akıllarının kesinlikle Fenerbahçe maçında olduğunun net bir göstergesi.
Turun geçilmesi, dünyada yaratacağı sükse ve kazandıracağı özgüven kadar, çok önemli bir zihinsel sıçramayı da beraberinde getirecek. Yıllar yıllarca Galatasaray galibiyetleriyle avunan, ona endekslenen camia ve taraftarlar, sevinç ve kazanımları açısından daha üst boyutta maçlar olduğunu da iyice anlamış olacak.
‘Futbolun asla sadece futbol olmadığı’ teorisi gibi, burada geçilecek tur, devrimini tamamlamaya çalışan Fenerbahçe için, turun çok çok ötesinde şeyler ifade ediyor. Futbolcularda ve yönetimde moral ve inanç tam. İspanya’ya gelen taraftarlar da takıma güveniyor. Ancak yine de totemlerini ve uğurlarını yapmayı ihmal etmiyorlar. Zafer olasılığı konuşulurken bile dillerini ısırıp, kulak memelerine asılıp tahtalara vuruyorlar, nazar ederiz korkusuyla.
Madem Yahya Kemal ile başladık yine onunla bitirelim; bakalım “Endülüs’te Sarı-Lacivert Raks” hayali mi gerçek olacak? Yoksa hedefler önümüzdeki baharlara mı ertelenecek?

YORUM YAZ