MENÜ

Cevabını arayan sorular (III)

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Cep telefonum susmadı. Hiçbirine de geri dönmedim. Çünkü kimseyle kayıkçı ya da ‘kayıtçı’ kavgası yapmak niyetinde değilim. Bakkal Mehmet Efendi’yi ya da Emekli Ayşe Teyze’yi değil, elinde kalem tutan, gazetede köşesi, televizyonda ve radyoda programı olan kişileri muhatap alan sorular bunlar. Önce cevaplar gelsin, sonra ‘somut’ üzerinden yürüyelim. Kimseyle kişisel bir meselem yok.

1-) Beşiktaşlı bir gencin, Vietnam usulü infaz edilmesinin altında yatan ‘tamamen duygusal’ neden, takım sevgisi midir? Hangi tribünlerde, hangi organize suç çetelerinin ve cemaatlerin uzantıları vardır? Yönetim destekleme veya yıldırmanın, yıllık rantı ne kadardır? Silah taşıyan ve ‘profesyonel taraftar’ olan amigoların, hayatları ne kadar lükstür?

2-) Fenerbahçe, TMSF yönetimindeyken Adnan Sezgin üzerinden İstanbulspor’a teşvik primi vermiş midir? İddia doğruysa, Sezgin bugünkü göreve neden getirilmiştir?

3-) Ömer Güvenç ve Ferhan Tezcan, Sinan Engin’in cep telefonundan Alaattin Çakıcı’ya, “Bize sağlıklı bir Alaattin abi lazım abi!” demiş midir?

4-) Televoleci Ferruh Taşdemir, Sedat Peker’den Şansal Büyüka için ‘altın tesbih’ dilenmiş midir? Bu girişim Büyüka’nın bilgisi dışında mı gerçekleşmiştir?

5-) Taşdemir’e ait ve adının baş harflerini taşıyan FT Produksiyon ile Büyüka ve Serhat Ulueren’in bir bağı var mıdır? Cihan Oskay’ı Star TV’ye getiren 34 FT 655 plakalı siyah lüks Mercedes Vito minibüsün FT Prodüksiyon adına kayıtlı olması tesadüf müdür?

6-) Serhat Ulueren’in beden eğitimi öğretmeni eşinin, Adnan Polat’ın başında olduğu Seramikçiler Federasyonu’nun resmi yayın organı Seramik Türkiye’nin Genel Yayın Yönetmenliği’ne atanmış olması, hangi mesleki birikimin sonucudur? Eşinin bu göreve 1 Ocak 2005’te getirilmiş olması ile Ulueren’in Polat’ın bağış kampanyası için özel program yapmasının, aynı tarihlere denk gelmesi ilahi bir tesadüf müdür?

7-) 2005-2006’da Fenerbahçe açık ara öndeyken; Büyüka, Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan’ın oğlu Sacit Aslan ile Balıkçı Kahraman’da, Prada takım elbisesine iddiaya girmiş midir?

8-) Reha Muhtar, 2004’te kendisinin davetlisi olarak gittiğimiz Reina’da, eski MHK Başkanı Bülent Yavuz’un, Ulusoy Federasyonu’nun Fenerbahçe’ye karşı tavrı konusunda “Ben olmasam daha beterlerini yaparlardı, bir çoğunu engelledim” sözlerini yazmayı düşünür mü?

9-) TMSF’nin, yönetimine el koyduğu Kanal 1’i, kamu adına minimum masrafla yönetmesi gerekirken, Serhat Ulueren’i 25 bin YTL maaşla transfer etmesi normal midir?

Doğru sorular duvarları bile yıkar! Şimdi geldik, her yıl tekrarlanan ve aylarca Türkiye’yi geren o meşhur soruya:
10-) Fenerbahçe mi şampiyon olur, Galatasaray mı, Beşiktaş mı, Trabzonspor mu?
Şimdiye kadar sorduğumuz sorular cevabını bulmadıktan sonra, bu son sorunun bir tek karşılığı vardır; Bana ne, size ne, kime ne?

YORUM YAZ