MENÜ

Çayır futbolu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligin en çok gol atan ve en çok gol yiyen iki takımı, bu istatistiği inkar edercesine başladı oyuna.. Mücadeleye damga vuran yine zemindi. Çimden çok çayıra benzeyen saha, hata yapma korkusu yüzünden oyunu yakan topa döndürmüştü.
Fenerbahçe kanadının maç günü bile kura etkisi altında kalıp Chelsea konuşuyor olması, odaklanma sorununu da beraberinde getirmişti kuşkusuz.
Şartlar ne olursa olsun, bu kadar kritik bir karşılaşmada Sarı-Lacivertliler daha agresif ve daha istekli olmak zorundaydı. Ancak onlar hazırlık maçındaymış gibi rölantide oynamayı tercih edince Konya-spor da rahatladı. Bu anlaşılmaz uyuşukluk Ceyhun’un golüne kadar devam etti. Fenerbahçe ilk yarıda yapması gerekeni bu andan sonra yapmaya başladı. Nöbetçi golcü Semih Wesson, sahadakilerin en iyisi Deivid’in asistleriyle 2 dakikada düğümü çözdü. Alex’in markajsız kalması, Maldonado’nun aklı ve Kejo’nun vuruş becerisi skoru daha da açtı.
İyi futbolun iyi futbolcuyla oynanacağı kesin de, iyi futbolcu da yeteneğini ancak iyi zeminde oynarsa gösterebilir. Bu sezondan geçti artık ama federasyon seneye bu konuda mutlaka en radikal önlemleri almalı. Belli bir standart bütün kulüplere acımasızca dayatılmalı, yerine getirmeyene de transfer izni bile verilmemeli. Fikstürde kendi sahasında görülen maçlar bile başka sahalara kaydırılıp, iç saha avantajı sıfırlanmalı. Çünkü Türk futbolu ve futbolcusu bu pespayeliği hiç hak etmiyor.

YORUM YAZ